Nieuws en artikelen

Lees hieronder ons laatste nieuws en inspirerende artikelen.

Maak indruk met jouw sollicitatiepitch

Vergroot je kansen op succes bij Dynamisch Bureau door middel van een overtuigende sollicitatiepitch. Ontdek essentiële tips om jezelf te presenteren en indruk te maken op potentiële werkgevers

Long-COVID zorgt nog steeds voor veel uitval

De impact van long-COVID met langdurig ernstige klachten is ontwrichtend. De klachten hebben effect op sociale activiteiten, werk en inkomen. Wij zetten neurotrainingen in om klachten te bestrijden.

Coachee in de schijnwerper

Lonneke de Blij: “Ik heb geleerd om tijd en ruimte voor mijzelf te nemen. Mijn leven is er veel mooier op geworden.” Na meer dan 20 jaar administratief werk kwam ik door een ongeval in de ziektewet en werd ik afgekeurd.

Neurodiversiteit: Leef je talent!

Het hebben van een bijzonder brein, zoals bij ADHD en autisme, geeft veelal belemmeringen in het dagelijks leven. Daartegenover staan vaak bijzondere talenten. In dit artikel lees je hier meer over.

Netwerkcontacten gezocht!

Laura Dwarkasing heeft in het verleden als docent en mentor gewerkt en wil zich graag als zelfstandige gaan richten op de één op één begeleiding van jongeren en jongvolwassenen. Wie heeft netwerkcontacten voor haar?

Dynamisch Bureau maakt z’n naam waar!

Dynamisch Bureau blijft in beweging en krijgt naast onze directeur Maaike Pronk een medebestuurder: Agnes Oosterveen. In dit interview lees je meer over deze mooie ontwikkeling!

Interpersoonlijke Mindfulness: samen zijn in aandacht

Interpersoonlijke Mindfulness: samen zijn in aandacht

Hoe ben je 2023 gestart? Ben je aan het racen en wil je dat graag anders? In dit artikel gaan we in op interpersoonlijke mindfulness. Wat is het? Ook geven we je een oefening om direct mee aan de slag te kunnen.

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Het is in deze donkere en drukke decembermaand extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dat betekent lichtpuntjes blijven zien en rustpuntjes inbouwen. Hoe doe je dat? Onze tips lees je hier!

Zelfcompassie: lief zijn voor jezelf!

Zelfcompassie: lief zijn voor jezelf!

We kunnen vaak meer hebben van een ander dan van ons zelf. Het is een hele uitdaging om zelfcompassie te hebben. Hoe word je milder naar jezelf toe? Hierbij lees je vijf tips.

After-holiday-dip of nu écht het roer om?!

After-holiday-dip of nu écht het roer om?!

60% heeft last van de zogenaamde ‘after-holiday-dip’. Dus weer werken is ‘gewoon’ wennen. Maar als je denkt nu is het echt tijd om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar een andere baan, hierbij 5 tips.

Het voordeel van een werkervaringsplek

Veel van de coachees die wij mogen begeleiden bij hun zoektocht naar nieuw passend werk gaan op zoek naar een werkervaringsplek. Wil jij ook weten wat dit inhoudt en aan welke eisen het moet voldoen?

Switchen van loopbaan: nu of nooit!?

Of je nu werk hebt, werk zoekt of vanwege een andere reden je huidige werk niet meer kunt doen, de arbeidsmarkt biedt uitstekende mogelijkheden. Maar wat nu als je eigenlijk iets heel anders wilt gaan doen?

Nieuw: UWV Modulaire Diensten

Heb jij een WIA of ziektewet uitkering en kun je begeleiding gebruiken om weer stappen te zetten richting werk? Dan kun je goed bij ons terecht!

Van burn-out naar werkgeluk

Hoe ga je om met burn-out verschijnselen, en kan je de juiste stappen zetten om je werkgeluk te hervinden?

Practice makes progress

Perfectie is een illusie. ‘Practice makes perfect’ vervangen we door ‘Practice makes progress’. In dit artikel lees je hier meer over.

Netwerken, ook voor introverten

Als je op zoek bent naar een andere baan, krijg je vaak het advies te gaan netwerken. Hoe doe je dat het beste als je introvert bent?

De taboe op loopbaancoaching

Loopbaancoaching kan zorgen voor meer werkplezier. Waarom heerst er dan nog steeds een taboe op? Dynamisch Bureau pleit voor meer openheid op dit vlak.

Eerste hulp bij stress

Hoe houd je in deze tijd alle ballen hoog en blijf je in balans? Hier zijn vijf tips wat je kunt doen om langdurige stress te verminderen.

‘Ik blijf liever thuis’

Netwerken als je introvert bent, hoe pak je dat aan? Monica Scheffer, operationeel directeur en loopbaancoach bij Dynamisch Bureau, beschrijft het in haar boek: ‘Ik blijf liever thuis’.

Leef je talent: ga voor een 8,5!

Leef je talent gaat over het aanboren van talenten die van nature in jou zitten. Waar je van gaat stralen, waar je energie van krijgt.

Hooggevoelige medewerkers

Hooggevoelige medewerkers zijn bij uitstek de ‘voelsprieten’ in een team en/of organisatie. Zij kunnen problemen vroegtijdig signaleren.

Vallen en weer opstaan

Hoe kom je deze bizarre tijd ten gevolge van het coronavirus zo goed mogelijk door? Laat je inspireren en een hart onder de riem steken door deze 5 tips.

Goede voornemens

Veel mensen hebben nu goede voornemens. Maar hoe maak je ze waar? Gedragsverandering blijkt nog altijd lastig. Wij geven je een aantal handige tips die je helpen om je goede voornemens wél waar te maken.

Digitale detox

We handelen en communiceren steeds meer digitaal. Dit kan leiden tot burn-out klachten. Een digitale detox zorgt voor meer rust en regelmaat.

Werken met (borst)kanker

Midden in het leven. En dan ineens de diagnose borstkanker.
Dit overkwam Denise van Marwijk, één van de loopbaancoaches van Dynamisch Bureau.

Kies voor talentmanagement!

Uit je comfortzone stappen, een baan vinden die bij je past en als “thuiskomen” voelt, hoe doe je dat wel? Dynamisch Bureau geeft je de 5 tips!

Vergif omzetten in medicijn

Ik probeer in mijn leven moeilijke omstandigheden te “benutten” om er vervolgens beter uit te komen. In het Boeddhisme noemen ze dit: “vergif omzetten in medicijn”.

Vier je successen!

December. De uitgelezen maand om terug te kijken op het afgelopen jaar en stil te staan bij behaalde successen.

Vakantie onthult je talenten!

Op je werk laat je vaak “aangepast” gedrag zien omdat dit gedrag gevraagd wordt. Op vakantie kan je daarentegen helemaal jezelf zijn.

3 redenen om talent centraal te zetten

Bij organisatieverandering moet rekening gehouden worden met de competenties van de medewerker. Stem het werk af op het talent van de medewerker.

Vergroot je werkgeluk: 5 tips

Steeds meer organisaties zijn ervan doordrongen dat gelukkige medewerkers beter presteren en meer bevlogen zijn, lees hier onze 5 tips!

Outplacement en weten wat je wilt

De huidige arbeidsmarkt vraagt mensen die een heldere visie hebben op hun toekomst. Dit artikel ‘Outplacement en weten wat je wilt’ kan jou hierbij helpen.

Uit je comfortzone, de 5 tips

Uit je comfortzone stappen, een baan vinden die bij je past en als “thuiskomen” voelt, hoe doe je dat wel? Dynamisch Bureau geeft je de 5 tips!

Inschrijven artikelen

  • Ontvang regelmatig praktische tips, ervaringen en inspiratie voor het vergroten van werkgeluk! Laat hier je gegevens achter.