Leef je talent: ga voor een 8,5!

 

Leef je talent: ga voor een 8,5!

De arbeidsmarkt is door Corona flink in beweging. Bepaalde beroepsgroepen liggen helemaal stil – daar is cru gezegd op dit moment geen brood meer in te verdienen. Andere beroepsgroepen kunnen de vraag niet aan en worden door het UWV aangemerkt als zogenaamde kansberoepen. Irma, de doventolk tijdens persconferenties, heeft gezorgd voor een run op werk als doventolk.

De bestaande kaarten op de arbeidsmarkt zijn dus flink geschud. Meer dan ooit is het daarom zowel voor werkgevers als voor medewerkers belangrijk om te reflecteren op werknemerschap en werkgeverschap. Want deze Corona periode leert ons wel dat niets vanzelfsprekend is.

Reflecteer vanuit je talenten

Dynamisch Bureau gelooft dat je als mens en als medewerker op je best bent als je DIE dingen kunt doen waar je echt energie van krijgt en houdt, ofwel het ‘leven van je talent’. Leef je talent gaat over het aanboren van talenten die van nature in jou zitten. Waar je van gaat stralen, waar je energie van krijgt. Vaak zien we dat organisaties en medewerkers sturen op het verbeteren van ‘zwakke punten’: we proberen van een vier met moeite te groeien naar een mager zesje. Maar of dat verstandig is valt te betwijfelen. Heel vaak eindigt deze tactiek in burn-out klachten en overspannenheid en uitval binnen een team, met dure re-integratie trajecten als gevolg.

Voor werkgevers ligt er dus de uitdaging om goed te kijken naar de samenstelling van teams en de eventuele vacatures die open staan. Heb ik de juiste mensen aan boord die echt in hun kracht staan, elkaar aanvullen en – ook in deze moeilijke periode – de doelen van de organisatie helpen te behalen? Kennen de teamleden hun eigen talenten? En kennen ze die van elkaar? Het is van belang dat de talenten van de individuele teamleden optimaal benut worden. Onze TMA teamsessies kunnen hierbij helpen. Binnen een of meerdere inspirerende sessies besteden we aandacht aan de teamtalenten en hoe de talenten verdeeld zijn, welke ontwikkelpunten er zijn en worden concrete afspraken gemaakt hoe het team verder kan excelleren.

Maar ook als individu is het juist nu verstandig om na te denken over werk. Zit je nog op de juiste plek? Doe je werk wat echt bij jou past? Als de wereld plotseling verandert en je opnieuw op zoek zou moeten naar ander werk wat zou je dan het liefste willen, zodanig dat je energiek op je werk bent, maar ook nog voldoende energie over hebt voor je privéleven? En trek je de conclusie dat je niet op de juiste plek zit? Blijf dan niet afwachten, maar ga met jezelf aan de slag via bijvoorbeeld loopbaancoaching.

Van broodbaan naar droombaan

We kunnen -zeker niet nu in deze onzekere tijd- niet altijd gaan voor die droombaan. Soms is er brood op de plank nodig en wordt er naarstig naar werk gezocht. Ook dan geldt: schiet niet met hagel, maar leef je talent! Juist in deze tijd blijkt dit oh zo noodzakelijk te zijn om bij je zoektocht naar een ‘broodbaan’, jezelf te onderscheiden door je talenten goed voor het voetlicht te brengen. Dit helpt je om uit te blinken tussen de vele honderden cv’s en online sollicitatievideo’s. Leef je talent gaat dus over je eigen kracht aanboren en daarvoor gaan staan. Kies ervoor om voor een baan te zoeken waar je in kunt stralen en ga voor een 8,5! Wij helpen je er graag bij.

Inschrijven artikelen

  • Ontvang regelmatig praktische tips, ervaringen en inspiratie voor het vergroten van werkgeluk! Laat hier je gegevens achter.