Vakantie onthult je talenten!

dynamisch bureau vakantie

Nu mijn vakantie op de loer ligt, begin ik na te denken over o.a. het benutten van mijn talenten. Daarom ook; De vakantie onthult je talenten! Dagelijks help ik mensen en teams om hun talenten optimaal benutten. Daarom denk ik vaak na over hoe je het beste je talenten kan inzetten. Weten mensen waar ze goed in zijn?

Talenten benutten

Zelf probeer ik ook taken waar ik minder goed in ben af te stoten en vooral mijn talenten te benutten. Mijn talenten liggen vooral op het sociale stuk: het individueel coachen, het begeleiden van de teams, het contact met de andere coaches en onze opdrachtgevers. En wat ben ik blij met onze office assistent Ellen Brinkman die ons sinds kort administratief ondersteunt. Op administratief vlak ligt namelijk mijn kracht niet. Dit betekent geen spelfouten meer in de offertes, geen facturen meer met ontbrekende gegevens, of nog erger: facturen die vergeten worden om te versturen.

Naast het onderzoeken hoe je op werkgebied kan floreren, kan de vakantie jou helpen om je talenten nog meer te onthullen. Op je werk laat je namelijk vaak “aangepast” gedrag zien omdat dit gedrag op een bepaald moment van je gevraagd wordt.

Op vakantie kan je daarentegen helemaal jezelf zijn. Er zijn geen leidinggevenden, collega’s en klanten die een appèl op je doen. De vakantie is daarom een uitgelezen moment om eens voor jezelf te onderzoeken welke talenten je in de praktijk graag inzet.

Ben je degene die meteen de tentstokken pakt omdat je praktisch en handig bent? Of loop je meteen naar de receptie om in te checken, je plek te regelen en alle vragen te stellen die jullie hebben omdat je een echte regelaar bent? Gebruik je dan graag je goede kennis van de Franse taal? Op welke momenten ben je nu helemaal gelukkig en in je element en wat zegt dat over jou en jouw talenten? Als je helemaal op dreef bent in het ontdekken van je talenten, zou je misschien aantekeningen kunnen maken.

Ik nodig je bij deze dus uit om in je vakantieperiode voor jezelf te onderzoeken wat je van nature naar je toetrekt om te doen en welke initiatieven je neemt. Ga ik het ook doen! Deel je na de zomer je bevindingen met me?

Kom je er toch niet goed uit, denk dan eens aan een TMA Talenten Analyse die wij bij Dynamisch Bureau kunnen afnemen en met je bespreken.

Inschrijven artikelen

  • Ontvang regelmatig praktische tips, ervaringen en inspiratie voor het vergroten van werkgeluk! Laat hier je gegevens achter.