Re-integratie 2e spoor

In het re-integratie spoor 2 traject bij Dynamisch Bureau sluiten wij zo veel mogelijk aan bij jouw wensen, situatie en persoonlijke talenten. Het traject voldoet bovendien volledig aan de eisen die UWV hieraan stelt.

2e spoor: creëer nieuwe kansen en een passende baan vanuit je ziektesituatie

Het kan lastig zijn om vanuit ziekte weer aan het werk te komen. Het liefste zou je misschien terug willen naar je oude werk, maar dat kan niet meer, óf het is niet zeker of je kan terugkeren in je oude werk.

Je kan je afvragen of werkgevers wel op jou zitten te wachten en je kan je onzeker voelen door je beperkingen. Hoe ga je het aanpakken, wat zijn alternatieve functies voor jou, wat wil je een potentiële werkgever wel en niet vertellen?
Allemaal vragen die je bezig kunnen houden, en waarmee een persoonlijke trajectbegeleider van Dynamisch Bureau je kan helpen in een spoor 2 re-integratietraject.

Dynamisch Bureau, een uitstekende keuze

Dynamisch Bureau heeft uitstekende resultaten en een hoge klanttevredenheid.
We hebben veel ervaring met de begeleiding bij emotionele en psychische problematiek. Hierbij valt te denken aan burn-out, autisme, depressie, AD(H)D, angsten en psychosomatische klachten.

De medewerkers van Dynamisch Bureau zijn zelfstandig ondernemers met jarenlange ondernemers- en werkervaring die hun uitgebreide netwerk van potentiële werkgevers voor je inzetten.

Lees meer over de opbouw van een re-integratie 2e spoor traject of bekijk hier veel gestelde vragen bij een spoor 2 traject.

Wat kun je bereiken met het 2e spoor traject:

 • Belemmeringen die het je lastig maken om weer aan het werk te komen, zoals het onvoldoende aangeven van je grenzen en onzekerheid over jezelf, zijn verdwenen
 • Helderheid over je talenten en een goede persoonlijke presentatie
 • Inzicht in je talenten, mogelijke functies en richtingen door het benutten van ons uitgebreide testportaal
 • Duidelijkheid over wat je wil en kan
 • Met succes netwerken naar een baan
 • Optimaal gebruik maken van social media
 • Een professionele profielfoto door je te laten vastleggen door onze fotograaf (optioneel)
 • Effectief solliciteren: een goed cv maken, brieven schrijven, oefenen met sollicitatiegesprekken
 • Helderheid over wat je wel en niet wilt delen met een potentiële nieuwe werkgever
 • Goed onderhandelen bij een sollicitatie
 • Ons doel: een functie waar jij weer blij van wordt!
Plant

Een basistraject met een vaste trajectbegeleider en mogelijk aanvullende modules

Tijdens het gehele re-integratie tweede spoor traject bij Dynamisch Bureau word je begeleid door je eigen persoonlijke trajectbegeleider met wie je individuele gesprekken hebt gedurende het gehele tweede ziektejaar. Jouw begeleider helpt je door het spoor 2 traject heen en houdt ook het proces in de gaten, zodat aan alle eisen van het UWV wordt voldaan.

Zes weken na de start van het traject maakt de trajectbegeleider samen met jou een Plan van Aanpak. Hierin worden naast het basistraject ook -indien nodig- aanvullende modules geoffreerd, zoals een TMA Talentenanalyse of een uitgebreide loopbaan oriëntatie.

Heb je behoefte aan een klankbord, omdat je bijvoorbeeld nog moeite hebt met jouw nieuwe situatie of tegen specifieke problematiek aanloopt, kan hiervoor een gespecialiseerde coach worden ingezet naast de trajectbegeleider. Dit is afhankelijk van jouw situatie en wat je nodig hebt en wordt in overleg met jou opgenomen in het Plan van Aanpak.

Wij organiseren regelmatig interessante groepssessies met een thema, zoals “talenten”, “pitchen”, “netwerken”, en “het sollicitatiegesprek”, waar jij aan kan deelnemen, samen met anderen die ook bij ons in begeleiding zijn voor hun loopbaan. Tijdens de sessies is er veel herkenbaarheid, steun en mogelijkheid om te netwerken!

Wanneer je je zoekprofiel helder hebt en gaat solliciteren, kun je tevens deelnemen aan onze bijeenkomsten van Jobconnection. Het doel is elkaar ondersteunen in het vinden van werk, van elkaar leren, elkaar inspireren en waar mogelijk gebruik maken van elkaars netwerk.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen en hoe jouw 2e spoor traject eruit kan zien?