Vergif omzetten in medicijn

vergif-omzetten-in-medicijn-bloem

In mijn leven streef ik ernaar moeilijke omstandigheden te benutten om er vervolgens beter uit te komen. In het Boeddhisme noemen ze dit: vergif omzetten in medicijn. Een heel inspirerend voorbeeld vind ik Jaap Bressers, waarvan ik ooit een optreden heb gezien. Hij heeft mij toen geïnspireerd om niet op te geven.

Als 21-jarig veelbelovend student is Jaap tijdens een vakantie tegen de bodem van de zee gedoken. Hij heeft daarbij zijn nek gebroken, is in een rolstoel beland en zijn armen en hoofd gaan vanzelf alle kanten op, dit komt door de spasmen die door het ongeluk zijn ontstaan.

Na een heel moeizaam revalidatieproces heeft hij de draad van zijn leven weer opgepakt. Hij trekt nu volle zalen als inspirerend spreker en heeft zijn eigen boek geschreven. Hij stimuleert anderen hun hart te volgen en hun talenten optimaal in te zetten. Ook wil hij dat je je eigen toegevoegde waarde gaat benutten. Hij doet dat namelijk zelf ook! 

Wil jij in je werk en leven ook “vergif omzetten in medicijn”? Lees hieronder mijn tips:

Durf te veranderen

Een coachee van mij stond al jaren voor de klas. De laatste jaren met steeds meer tegenzin. Door de coaching ging ze inzien dat er andere mogelijkheden zijn voor haar dan “juf”. Ze heeft de dappere stap gezet om weg te gaan. Ze wil nu als administratieve kracht organisaties ondersteunen. Volg haar voorbeeld als je ongelukkig bent in je werk!

Geef nooit op

Een aantal jaar geleden ben ik door het wegvallen van onze grootste opdrachtgever financieel in de problemen gekomen. Elke maand vroeg ik me af of ik de hypotheek wel weer kon betalen. Door niet op te geven, en door te zetten, kroop ik met mijn bedrijf langzaam uit het dal omhoog. Nu is het weer succesvol en ik ben erg blij met alle coaches die weer aan Dynamisch Bureau zijn verbonden.

Help anderen

Jaap Bressers helpt anderen met zijn ervaring. Ook ik kan mensen met financiële problemen door bovenstaande ervaring beter begrijpen en bijstaan door mijn eigen ervaring. Zo kan ik mijn eigen ervaring benutten voor anderen.

Succes met “vergif” omzetten in medicijn! Met deze tips gaat het zeker lukken!

Inschrijven artikelen

  • Ontvang regelmatig praktische tips, ervaringen en inspiratie voor het vergroten van werkgeluk! Laat hier je gegevens achter.