TMA Talentenanalyse

De TMA Talentenanalyse, ook wel de Talenten Motivatie Analyse genoemd, is binnen de TMA Talent Methode een belangrijk onderdeel. De analyse bestaat uit een vragenlijst die je online invult en je persoonlijke drijfveren en talenten in beeld brengt. Daarna heb je met één van de TMA Talent Professionals van Dynamisch Bureau een bespreking om de uitkomsten betekenis te geven.

Een uitgebreid beeld van je talenten

Door de TMA Talentenanalyse krijg je (beter) zicht op je persoonlijkheid, natuurlijke
talenten en de aanleg die je hebt voor bepaalde competenties (in hoeverre je die
makkelijk of moeilijk kan aanleren). Wij merken dat mensen hun eigen talenten vaak vanzelfsprekend vinden. Aangezien jouw uitkomsten bij deze TMA Talentenanalyse worden vergeleken met een normgroep (de Nederlandse Beroepsbevolking), kom je erachter op welke punten je écht “bijzonder” of “onderscheidend” bent ten opzichte van de gemiddelde medemens.

radar binnen de TMA
Talentenanalyse

Afbeelding: een voorbeeld van een radar met bijbehorende score op 22 drijfveren.

Een uitgebreid en genuanceerd beeld

Veel analyses of tests meten een beperkt aantal gedragskenmerken. Een valkuil die in deze onderzoeksmethoden schuilt, is het “hokjes denken”. Voorbeelden zijn: jij bent “blauw” en ik ben “rood”. De TMA Talentenanalyse is echter een stuk complexer en meet op 22 drijfveren en 44 talenten. Dit zorgt namelijk voor een uitgebreider en genuanceerder beeld van jouw persoonlijkheid.

Naast je sterke kanten, is er in de rapportage en bespreking ook aandacht voor je valkuilen, de wijze waarop mensen met jou het beste kunnen communiceren, en wat een ideale werkomgeving voor je is. Daarmee word je geholpen om jouw eigenschappen goed op een organisatie af te stemmen.

Optimaal samenwerken

De TMA Talenten­analyse is ook heel geschikt als instrument voor team­ontwikkeling. Alle teamleden doen als eerste een individuele TMA Talenten­analyse en gaan daarna op een positieve manier aan de slag met de verschillende uitkomsten en over­een­komsten binnen onze dienst TMA Teamsessie.

Ben je benieuwd naar wat de talentenanalyse jou kan brengen?