Dynamisch Bureau maakt z’n naam waar!

‘Dynamisch’ betekent volgens het woordenboek: ‘steeds in beweging’. Op 5 oktober 2023 bestaat Dynamisch Bureau maar liefst 18 jaar en er is veel veranderd de afgelopen jaren. Het bureau begon ooit met 2 vennoten, waaronder Maaike Pronk, en is uitgegroeid tot een bureau met meer dan 40 coaches in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. 

“Groei is ontzettend leuk”, zo vertelt Maaike Pronk, “maar is voor mij niet een doel op zich. Persoonlijk contact met coaches & coachees en werkplezier, dat zijn de belangrijkste pijlers binnen Dynamisch Bureau. Door de groei merkte ik dat deze uitgangspunten een beetje ‘in de knel kwamen’. Na het vertrek van onze operationeel directeur in loondienst Monica Scheffer, heb ik ervoor gekozen om Agnes Oosterveen aan te trekken als medebestuurder. Met Agnes halen we niet alleen capaciteit, maar ook nieuwe kennis in huis. Met een frisse blik hebben we de bedrijfsprocessen tegen het licht gehouden, neurotraining geïntroduceerd en een opleidingsprogramma voor onze coaches ontwikkeld. Zo werd 1 + 1 = 3.”

Agnes: “Maaike en ik kennen elkaar al 30 jaar en zijn beide ondernemer in hart en ziel. De overlap van beide bedrijven was de aanleiding voor onze samenwerking. Samen met collega’s heb ik neurotraining ontwikkeld om de cognitieve functies te trainen. Denk aan klachten als concentratieproblemen, chronische moeheid, burn-out, langdurige stress, maar ook bij AD(H)D en/of autisme is de training evidence based. Als eerste stap hebben we deze neurotraining geïntroduceerd bij Dynamisch Bureau zodat de coaches deze innovatieve tool kunnen inzetten bij hun coachtrajecten. Daarna zijn Maaike en ik aan de slag gegaan met het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Samen kom je toch altijd weer op nieuwe ideeën. Voor mij is dat ook een belangrijke meerwaarde van onze samenwerking. Iemand naast mij om mee van gedachten te wisselen en elkaar te versterken. Door de samenwerking heb ik ook veel nieuwe fijne collega’s. De sfeer in ons team is top.”

Veel mensen kennen Agnes van het Opleidingscentrum Ik leer anders, een leermethode voor leerlingen met een andere leerstijl. Samen met de Brainmarker neuro-academy, worden deze centra samengevoegd in het Dynamisch Opleidingscentrum. Zo kunnen zowel Dynamisch Bureau als Dynamisch Opleidingscentrum, mensen individueel en in groepsverband helpen hun talent te leven! Met twee ervaren kapiteins aan dek.

Agnes: “Doordat ik al 15 jaar lesmateriaal ontwikkel, ontstond het idee om een opleidingsprogramma met examens voor de bij ons aangesloten coaches te schrijven. Dit biedt ook de mogelijkheid om in een krappe arbeidsmarkt, coaches (bij) te scholen. We creëren hiermee een soort van Dynamisch Bureau kwaliteitskeurmerk. Hierdoor blijven alle coaches voldoen aan de hoge standaarden die Dynamisch Bureau hanteert als een van de best presterende bureaus in de regio.”

Maaike sluit af: “Ik ben ervan overtuigd dat met de komst van Agnes we een mooie nieuwe stap hebben gezet in onze professionele ontwikkeling. En een stap waardoor Agnes en ik ook kunnen blijven doen waar we voor staan: het leven van ons talent met een flinke dosis werkplezier!”

In contact komen met Agnes of Maaike? Dat kan! Bel 085 – 27 35 722 of mail voor een kop koffie of thee. 

Agnes Oosterveen: Agnes.Oosterveen@dynamischbureau

Maaike Pronk: Maaike.pronk@dynamischbureau.nl

Inschrijven artikelen

  • Ontvang regelmatig praktische tips, ervaringen en inspiratie voor het vergroten van werkgeluk! Laat hier je gegevens achter.