Netwerkcontacten gezocht!

Laura Dwarkasing heeft in het verleden als docent en mentor gewerkt en wil zich graag als zelfstandige gaan richten op de één op één begeleiding van jongeren en jongvolwassenen. Wie heeft netwerkcontacten voor haar?

Laura Dwarkasing heeft in het verleden als docent en mentor gewerkt en is bij ons in begeleiding om werk te vinden dat bij haar past. Laura wil zich graag als zelfstandige gaan richten op de één op één begeleiding van jongeren en jongvolwassenen. Deze jongeren kunnen niet meer goed functioneren, hebben nog geen professionele hulp nodig of ontvangen die hulp nog niet. Het is de groep die naar verwachting nog goed bij te sturen is met behulp van extra aandacht, begeleiding en structuur. De door haar aangeboden diensten zullen een combinatie zijn van ondersteuning bij de sociaal-emotionele ontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling en een faalangstreductietraining.

Laura: “Het is een combinatie van diverse factoren die mij geschikt maakt voor dit werk. Ten eerste mijn jarenlange ervaring binnen het voortgezet onderwijs als mentor en docent. Bovendien maken mijn sterke inlevingsvermogen en sensitiviteit, luistervaardigheid en communicatieve vaardigheden, het tactisch kunnen omgaan met de gevoelens van anderen en het op subtiele wijze kunnen beïnvloeden van anderen mij geschikt voor het werken als coach/trainer. Ook spelen mijn autonomie, praktische en oplossingsgerichte instelling, zelfstandigheid en mijn vermogen om ‘out of the box’ te denken een belangrijke rol als het gaat om het stuk van zelfstandig ondernemen.

In mijn omgeving zie ik dat eerdergenoemde groepen vastlopen door onvoldoende en/of ontoereikende begeleiding. Ook komt een deel van het probleem voort uit het feit dat zij het vaak moeilijk vinden zich kwetsbaar op te stellen. Zij zijn erg vatbaar voor de meningen van leeftijdsgenoten en voelen druk een mooier en positiever beeld van zichzelf te laten zien naar anderen. Dit zorgt onherroepelijk voor interne conflicten.

De jongeren en jongvolwassenen ogen voor de buitenwereld vaak wijs en ontwikkeld, echter laat onder andere het zeer hoge aantal depressies en het aantal jongeren dat sociaal-emotioneel onvoldoende stabiel zijn een heel ander beeld zien. Dit vind ik een zorgelijke ontwikkeling aangezien zij de toekomst van onze maatschappij vormen. Door hier direct een positieve bijdrage te kunnen leveren, verwacht ik indirect veel meer mensen te bereiken.” 

Heb je netwerkcontacten voor Laura die vergelijkbaar werk doen met deze doelgroep en haar wat meer over hun werk willen vertellen? Of contacten die potentieel interesse hebben in deze dienstverlening? Je mag Laura bellen op: 06-22 42 97 69.

Inschrijven artikelen

  • Ontvang regelmatig praktische tips, ervaringen en inspiratie voor het vergroten van werkgeluk! Laat hier je gegevens achter.