Zo vinden potentiële werkgevers je wél

dynamisch bureau zichtbaarheidHet “verkopen” van jezelf vinden velen moeilijk en spannend. Mijn ervaring is dat de meeste mensen liever een ander aanprijzen dan zichzelf. Jezelf op een juiste manier zichtbaar maken, zowel online en offline, is dan de uitdaging.

Dynamisch Bureau helpt werkzoekenden en startende ondernemers daarbij. In dit artikel lees je 5 manieren hoe je jezelf beter “in de picture” kan zetten bij potentiële werkgevers.

1. In de schijnwerpers

sandra

Sandra Korenblom aan de slag

Een manier die wij inzetten om iemand “zichtbaar” te maken, is het profiel van iemand delen via social media en onze mailinglist.

Zo hebben wij Sandra Korenblom een tijdje terug “in de schijnwerpers” gezet. Dit heeft vele reacties opgeleverd. Inmiddels is zij naar volle tevredenheid aan de slag bij De Thuispoli.

Je beschikbaarheid voor werk kan je als werkzoekende ook zelf wereldkundig maken. Zet in een kort bericht op social media wat je zoekt, waarom je daarvoor geschikt bent en welke talenten je meebrengt. Zet er een aansprekende foto bij om nog beter bekeken te worden.

2. LinkedIn

Steeds meer mensen, ook coachees van Dynamisch Bureau, vinden werk via LinkedIn. Het maken van een goed profiel kost veel tijd, maar je hebt daar ook in je verdere loopbaan profijt van. Als je op zoek bent naar werk, zet dan op de plek waar je de naam van je werkgever kunt zetten, nu “beschikbaar” en op de plek van de functie alle functienamen waarop je gevonden wilt worden, bijv. manager zorg/ zorgmanager. Hoe vaker de relevante zoektermen op je profiel staan, hoe beter je gevonden wordt door recruiters. Als je het goed doet en een gewild profiel hebt, hoef je zelf niet meer te solliciteren maar word jij benaderd!

Dit was bijvoorbeeld het geval bij Erwin Lemmers, lees hier meer over zijn ervaring bij Dynamisch Bureau.

3. Video cv

De verwachting is dat het klassieke cv met sollicitatiebrief steeds vaker wordt vervangen door een Video cv, waarin de werkzoekende zichzelf voorstelt aan potentiële werkgevers. Nieuw is dat alle coachees bij Dynamisch Bureau een professioneel Video cv zonder verdere kosten krijgen aangeboden. We zullen ze later met je delen!

4. Voer oriënterende netwerkgesprekken

Voor wie ons al langere tijd volgt, is duidelijk dat wij een groot voorstander zijn van netwerken naar werk. Nog steeds wordt 70% van de vacatures niet gepubliceerd maar via via ingevuld. Ga in gesprek met mensen die het werk doen dat jij graag zou willen doen en ga in gesprek met mensen die bij je favoriete werkgevers werken. Door te vragen om advies en niet om werk, gaan deuren voor je open. En… ze weten je te vinden als het zo ver is dat ze iemand willen aannemen!

5. Zorg voor een goede profielfoto

Het hebben van een professionele profielfoto kan een wereld van verschil maken. Zo ken ik iemand die een vakantiekiekje als profielfoto gebruikte op LinkedIn en nooit werd benaderd door recruiters. Nadat hij deze had vervangen door een professionele foto werd hij ineens wel benaderd en hij is inmiddels weer aan de slag. Vandaar dat wij in onze trajecten ook altijd zorgen voor een goede profielfoto in samenwerking met een professionele fotograaf.

 

Inschrijven artikelen

  • Ontvang regelmatig praktische tips, ervaringen en inspiratie voor het vergroten van werkgeluk! Laat hier je gegevens achter.