‘Elke wandeling in de natuur levert meer op dan we zoeken.’

Twan Fenger

Wil Vernhout

Loopbaancoach / TMA talent professional

“Ik ben opgegroeid in een groot gezellig gezin met 12 kinderen. Door de vele broertjes en zusjes leerde ik hoe ik me kon handhaven in een groep. Ik had en heb een handicap aan mijn benen waardoor dat een extra uitdaging was. Het was regelmatig letterlijk en figuurlijk “vallen en opstaan”. Ik kreeg in het gezin alle kansen om me te ontwikkelen tot wie ik nu geworden ben.

Toen ik ging werken, was dat ruim 20 jaar als HR-adviseur. In deze functie sprak ik diverse medewerkers die met tegenzin naar hun werk gingen. Het werk paste niet meer bij hen en ze vonden het moeilijk om te ontdekken wat ze dan wel wilden. Ik merkte dat het mij boeide om met hen te onderzoeken wat hen interesseerde en waar ze goed in waren. Toen ik hoorde dat er een opleiding was voor loopbaanadviseur was mijn keuze snel gemaakt. Deze opleiding tot loopbaanadviseur heb ik in de loop der jaren aangevuld met allerlei cursussen en trainingen, zoals: oplossingsgericht coachen, psychodrama en stresscounseling.

Ik zie graag dat mensen met plezier naar hun werk gaan. Daarom wil ik graag met coachees ontdekken waar hun talenten en interesses liggen.

We gaan samen op zoek naar werk dat voldoening en energie geeft.

Mijn favoriete werkplek is buiten in de natuur. Als het kan, neem ik je mee naar een bos of park waar we al wandelend met elkaar in gesprek gaan. Ik kan gelukkig goed wandelen met de handicap aan mijn benen. We hoeven elkaar wandelend niet steeds aan te kijken en als we even niets zeggen, voelt dat niet ongemakkelijk. De natuur geeft veel mogelijkheden om als metafoor in te zetten voor wat er op dat moment speelt. Al met al een erg fijne manier van werken!

Omdat ik goede berichten hoorde over Dynamisch Bureau heb ik ervoor gekozen voor hen te gaan werken. Dynamisch Bureau ziet de mens in de coachee en is oprecht bij hen betrokken.”