“Het hoofd zoekt, het hart vindt”

Brenda Akoma - Dynamisch Bureau

Brenda Akoma

Loopbaancoach / TMA talent professional / Spoor 2 begeleider

‘Een aantal jaar geleden werd ik geconfronteerd met de situatie dat mijn droombaan als manager in de jeugdhulpverlening ophield te bestaan. Dit leidde tot verwarring, boosheid, en verdriet. Ik wist even niet hoe het verder moest.

Gelukkig zag ik na een tijdje weer een nieuw perspectief. Ik was in staat te reflecteren en het contact met mijn eigen kracht te hervinden. Ik wist weer wat mij werkplezier geeft!

Ik besloot me te focussen op het ondersteunen van medewerkers bij loopbaanvragen. Dat gaf mij als manager ook al veel voldoening. Ik voelde dat ik daarbij echt mijn talenten in kon zetten. Ik startte als mobiliteitsadviseur waarbij ik medewerkers, die net als ik vaak gedwongen op zoek moesten naar ander werk, begeleidde en volgde daarnaast een post Hbo-opleiding tot loopbaancoach.

Toen ik mijn opleiding had afgerond, startte ik naast mijn werk in loondienst, ook mijn eigen praktijk als loopbaancoach. Ook ben ik aromatherapeut. Als aromatherapeut werk ik met etherische oliën die heilzaam kunnen werken op fysiek en emotioneel gebied.

Het hebben van een eigen bedrijf heeft me geholpen om energieker, blijer en krachtiger in het leven te staan. Me bezighouden met ontwikkeling en groei, hoe mooi is dat!

Zoals je hebt kunnen lezen is mijn achternaam ‘Akoma’. ‘Akoma’ is het symbool van het hart ♡ en betekent geduld en verdraagzaamheid. Dit zijn ook kernwaarden voor mij. Mijn intuïtie is een belangrijk kompas, het hart kent de weg. Mijn coaching is gericht op zelfsturing. Zodat jij zelfstandig en geïnspireerd, met de inzichten die je hebt verworven, de gewenste stappen kunt zetten om een passende baan te vinden of te behouden.

Het traject geven we samen vorm. Ik zal je vragen opdrachten en testen te maken. Indien gewenst en van toegevoegde waarde zet ik ook mijn hond (een Labradoodle) in. Als coach ben ik betrokken, intuïtief, rustig, nieuwsgierig, open, praktisch, warm en resultaatgericht. Het is jóuw traject, dus jij staat centraal in de coaching.

Ik heb me aangesloten bij Dynamisch Bureau omdat dat voor mij een mooie volgende stap in mijn ontwikkeling is. Mijn wens is meer ondernemerschap en minder loondienst. Daarnaast vind ik het prettig om ondanks mijn zelfstandig ondernemerschap, toch met collega’s samen te werken. Ik vind het belangrijk om uit te kunnen wisselen en van elkaar te leren. Op die manier haal ik het beste uit mezelf en kan ik het beste inzetten om mijn coachees optimaal te ondersteunen!’

Welkom op mijn locatie:

Vlietweg 14/15, 2266 KA Leidschendam