Ruud Zwijnenburg: “Met behulp van de coach heb ik meer inzicht gekregen in het maken van de juiste keuzes.”-

Bea Carels

“Na 23 jaar bij dezelfde werkgever werkzaam te zijn geweest als IT-CRM specialist, hoorde ik dat ik mijn baan zou gaan verliezen. Dit viel samen met zorgelijke familieomstandigheden, wat het nog moeilijker voor me maakte.

Op aanbeveling van de HR-adviseur kwam ik vervolgens in contact met Dynamisch Bureau voor een outplacementtraject.

Binnen dit traject wilde ik mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten, inzicht krijgen in de huidige arbeidsmarkt, begeleiding krijgen bij het maken van de juiste keuzes en mijn sollicitatievaardigheden verbeteren. Hiernaast wilde ik ook mijn netwerk effectiever leren gebruiken. Dynamisch Bureau leek mij op alle fronten ondersteuning daarin te kunnen bieden.

Mijn ervaring met Dynamisch Bureau is zeer goed geweest. De betrokken coach was prettig in de omgang en zeer deskundig met actuele kennis van de arbeidsmarkt.

De gefaseerde aanpak vond ik ook aangenaam werken: de TMA Talentenanalyse, het maken van een modern cv, het optimaal inzetten van LinkedIn, een netwerk opbouwen en inschrijven op vacaturewebsites. Daarna de voorbereiding op sollicitatiegesprekken en achteraf de evaluaties van die gesprekken. In elke fase was er uitgebreide coaching en kreeg ik nuttige, praktische tips.

Het was een pittig traject, dat ik absoluut nooit in mijn eentje had kunnen doorlopen. Het traject heeft mij ook bruikbare en nuttige inzichten opgeleverd over wat voor functie het beste bij mij past. Maar vooral het opbouwen van een uitgebreid (LinkedIn) netwerk met oud-collega’s, recruiters, bedrijven en wervingsbureau ‘s heeft mooie kansen gecreëerd. Ik kijk ernaar uit om dit opgebouwde netwerk te blijven onderhouden!

Met behulp van de coach heb ik ook meer inzicht gekregen in het maken van de juiste keuzes zoals solliciteren op de juiste functies, de juiste bijscholing volgen, een IT-certificaat behalen en een goede voorbereiding doen in alle fasen van het sollicitatieproces.

Ik heb na een intensieve zoektocht nu een nieuwe baan gevonden waarin ik mij weer prima kan doorontwikkelen in mijn specialisme, dagelijks nieuwe dingen leer, nieuwe mensen ontmoet en weer met plezier naar mijn werk ga. In een bedrijf met een prettige sfeer en een goed toekomstperspectief.

Mijn advies? Mocht je onverhoopt je baan verliezen: neem contact op met je vakbond of een jurist zodat deze je kan helpen bij de onderhandelingen met de HR-afdeling. Verbrand geen schepen achter je en probeer in goede harmonie je werkgever te verlaten. Dat is een waardevolle referentie bij sollicitaties!

Ook is het belangrijk om jezelf actief te blijven ontwikkelen, zoals via online-cursussen, studieboeken en examens, zodat je steeds aantrekkelijker wordt voor een potentiële werkgever.

Zorg ten slotte voor goede coaching in alle fasen, zowel bij vertrek bij je werkgever als bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Als je net als ik kiest voor Dynamisch Bureau, gebruik dan de adviezen die je van je coach krijgt, en je zal zien dat dit tot succes leidt. Heb geduld als het allemaal iets langer duurt, uiteindelijk zal je je doel bereiken!”