Reneé Kok: “Door het traject kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen. Ik voelde me veilig en was in staat om stappen te zetten die ik eigenlijk doodeng vond en stiekem het liefst van weg wilde rennen.”

Rene kok

Via de personeelsadviseur van mijn vorige werk, die goede ervaringen had met Dynamisch Bureau, kwam ik met hun in contact. Ik zat al geruime tijd in de ziektewet en re-integreren in mijn eigen functie als maatschappelijk werker was mislukt. Dynamisch Bureau werd ingehuurd voor het tweede spoor.

Door de situatie en psychische klachten waar ik mee kampte was mijn zelfvertrouwen erg aangetast. Ik had niet het idee dat ik ooit nog zou kunnen werken als hulpverlener, ik was het vertrouwen in mezelf en ook in mijn omgeving volledig kwijt.

De begeleiding was echt precies wat ik nodig had, zonder dat ik me dat vooraf besefte. Ik had grote en radicale veranderingen in mijn persoonlijke leven en levensstijl doorgevoerd met behulp van therapie, maar op het gebied van werk was ik nog geen stap verder. Mijn coach ving mij op dit gebied heel goed op. Ik voelde me echt gezien en gehoord en zij was motiverend zonder al te veel te sturen. 

Ze nam alle tijd om me te leren kennen. Mijn talenten en werkervaring vertaalden we naar concrete en praktische stappen in het hier en nu. Door het traject kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen. Ik voelde me veilig en was in staat om stappen te zetten die ik eigenlijk doodeng vond en stiekem het liefst van weg wilde rennen.

Ik was van tevoren bang misschien wel ‘gepusht’ te zullen worden richting werk, maar dit was totaal niet het geval. Er was alle tijd om in mijn eigen tempo langzaamaan stapjes te zetten. Het uitgangspunt was: wat heb JIJ nodig, waar wordt JIJ blij van? Mijn coach nodigde me constant uit om mijn grenzen aan te geven en als ik dit deed gaf ze hier alle ruimte voor.

Ik creëerde een (nieuwe) visie op mezelf en hoe ik me wil verhouden tot een nieuwe werkgever. De opmerking “Jouw werkgever moet net zo goed bij jou passen als andersom” stimuleerde mij om een werkplek te vinden die echt bij mij past. Het maken van verschillende persoonlijkheids- en talententesten vond ik hierbij ook erg inzichtgevend.

Ik ben vrij plots gaan solliciteren tijdens het traject omdat ik een hele leuke functie zag in mijn oude werkveld als woonbegeleider, en ik ben aangenomen! Met hulp van mijn coach heb ik een detacheringsovereenkomst kunnen afspreken tussen mijn toenmalige werkgever en de nieuwe werkgever. Mijn coach heeft heel veel kennis van zaken, ook juridisch, en je merkt hoe ervaren ze is hiermee is.

Het detacheringscontract is inmiddels afgelopen en ik heb een jaarcontract gekregen voor 16 uur per week. Aangezien ik 24 uur wil werken, ben ik aan het solliciteren voor een andere baan van nog 8 uur. Ook dit sollicitatieproces gaat heel goed. Dit heb ik allemaal te danken aan de begeleiding vanuit Dynamisch Bureau.

Mijn advies aan anderen? Neem de tijd, het duurt zolang het duurt. Ik ben in totaal ruim 3 jaar onderweg geweest om op de plek te komen waar ik nu ben. Neem jezelf serieus, verzamel mensen om je heen die je begrijpen en steunen. Accepteer dat alles anders zal worden en probeer open te staan voor een nieuwe versie van jezelf. Durf te vragen om ondersteuning als je dit nodig hebt. En kijk of het mogelijk is om een traject te volgen bij Dynamisch Bureau!