Monique van der Weijden: “Mijn coach snapte me direct en wist me goed te ondersteunen in de verschillende stappen die ik zette. Als ik een schop onder m’n kont nodig had, kreeg ik die ook.”

Monique van der Weijden

“Heel toevallig vond ik Dynamisch Bureau via internet en toen bleek het ook één van de bureaus te zijn die HR mij adviseerde. Dat kon dus niet missen! Ik las het profiel van mijn coach en ik wist meteen: die moet ik hebben, die vrouw gaat mij begrijpen.

Ik had bij de overheidsorganisatie waar ik werkte een paar pittige jaren achter de rug die grote impact op mij en mijn gezin hadden gehad. Ik had een tijd niet kunnen werken en zocht een coach voor een Spoor 2 traject.

Voor de start van het traject had ik al veel (zelf-)onderzoek gedaan, een Mindfulness training en diverse webinars gevolgd, en gesprekken gevoerd met professionals, vrienden en collega’s.k vond de begeleiding uitermate fijn, warm, persoonlijk en ook professioneel. Mijn coach snapte me inderdaad direct en wist me goed te ondersteunen en stimuleren in de verschillende stappen die ik zette. 

Als ik een schop onder m’n kont nodig had, kreeg ik die ook. Het gevoel dat ik begrepen en gezien werd door mijn coach en dat ik bij haar terecht kon met vragen en twijfels, hebben mij erg geholpen. Door de gesprekken kreeg ik scherper in welke richting ik een nieuwe baan zou willen vinden.

Inmiddels is mijn re-integratie afgerond en ben ik tijdelijk gedetacheerd bij een andere overheidsorganisatie waar ik een bijdrage mag leveren aan een bijzonder waardevolle opdracht: het behandelen van inzageverzoeken in de oorlogsarchieven van het Rode Kruis. Het doet me ontzettend goed weer aan de slag te zijn in een vriendelijke werkomgeving waar ik met fijne collega’s mag werken. Dat ik me veel beter voel in mijn werk heeft uiteraard ook een positieve invloed op mijn gezin en andere aspecten van mijn leven.

Ik kan dan ook iedereen van harte aanbevelen om aan de slag te gaan met een coach waarmee je een klik voelt. Durf daarbij goed te kijken naar jezelf en naar wat jij belangrijk vindt. Zo zet je makkelijker de eerste stappen naar iets nieuws.

Mijn werktoekomst ligt nog open aangezien mijn detachering per 1 maart 2021 afloopt. Ik begin net weer naar vacatures te kijken. Ik hoop over een aantal maanden werkzaam te zijn in een meer permanente baan.

Een persoonlijke boodschap voor anderen? Jeetje… Go with the flow, enjoy the ride, alles komt goed!