Marieke Korst: “Het traject heeft me geholpen om te relativeren: alles komt uiteindelijk wel goed. Ik vond ook snel een leuke andere baan.”

Marieke Korst

“Ik werkte als directeur in het basisonderwijs en dat sloot steeds slechter bij me aan. Ik wilde graag iets anders gaan doen. Ik had veel ideeën, maar vond het lastig om concreet te worden en écht voor iets nieuws te gaan. Ik ging op zoek naar begeleiding via Google en ik vond Dynamisch Bureau. Het persoonlijke van de website sprak me erg aan en Dynamisch Bureau onderzoekt samen welk werk écht bij je past. Dat wilde ik graag.

Het kennismakingsgesprek met de coach van Dynamisch Bureau was uitgebreid. Het traject wat volgde, sloot vervolgens goed aan op waar ik op dat moment behoefte aan had. Een opdracht om je ideale leven te beschrijven was voor mij erg waardevol omdat het me hielp om uit te zoomen en niet alleen aan werk te denken maar een breder plaatje te schetsen.

De coach was flexibel en heeft meerdere malen het traject aangepast toen er al sneller dan verwacht een baan op mijn pad kwam. Dat maakte dat elke bijeenkomst relevant en van toegevoegde waarde was.

Ik ga nu elke dag met plezier naar mijn nieuwe baan als Teamteacher. Ik sta weer voor de klas én ben samen met mijn collega’s verantwoordelijk om te kijken hoe wij ons onderwijs nog beter kunnen maken. De organisatie past beter bij mij als persoon en ik merk dat mijn werk-priveleven nu goed in balans is.

Het traject heeft me geholpen om te focussen op wat ik belangrijk vind en welke baan, organisatie en collega’s daarbij passen. Het heeft me ook geholpen om te relativeren: alles komt uiteindelijk wel goed.

Zit je in een vergelijkbare situatie als ik toen zat? Houd moed en doe het vooral niet alleen. Een coach is echt het geld waard. Het helpt je stap voor stap toe te werken naar niet alleen een andere baan maar uiteindelijk ook naar een ander leven. De keuzes die je gaat maken, hebben namelijk impact op meer dan je werksituatie alleen. Gebruik de shit van nu als mest voor de toekomst!”