Margriet Wolters: “Deze nieuwe weg geeft veel energie. Als ik nu sta te masseren, prijs ik mezelf zo gelukkig!”

Monique van der Weijden

Ik zat een jaar thuis wegens ziekte toen mijn werkgever, een non-profit organisatie, mij Dynamisch Bureau aanreikte voor een tweede spoor traject. Voor ik ziek werd, was ik HR-manager, en ik kreeg een burn-out en een depressie. Mijn lichaam was uitgeput en “op hol” tegelijkertijd, ik was somber en emotioneel. Een simpele activiteit als douchen, kostte mij al erg veel energie. Ik had ook geen zin meer in activiteiten die mij normaal gesproken konden ontspannen. Waar ik normaal rustig 10 km wandel, kon ik nu geen 1000 meter meer lopen.

Tijdens mijn eerste kennismaking met mijn coach, bleek dat ik nog niet zover was om met het re-integratietraject te gaan beginnen, maar dat ik eerst nog verder moest herstellen. Ik was het daar helemaal mee eens. Mijn coach gaf dit advies aan mijn werkgever en ik ben pas maanden later met het traject bij Dynamisch Bureau begonnen. De begeleiding was erg fijn. Mijn coach gaf mij alle tijd om de emoties te uiten die er zaten ten aanzien van mijn werk. Pas nadat ik mijn emoties en frustraties wat meer had verwerkt, zijn we inhoudelijk aan de slag gegaan. 

Mijn coach heeft mij hele praktische tips aan de hand gedaan om beter voor mezelf te zorgen (bijvoorbeeld energie-management) en inzicht gegeven in mijn talenten en hoogtepunten in mijn leven waar ik trots op ben. De grote eye-opener was voor mij de ”wondervraag”: ze vroeg mij gedetailleerd te beschrijven hoe mijn situatie eruit zou zien als mijn problemen door een wonder verdwenen waren.

Hoewel ik inmiddels al een eind op weg was naar volledige re-integratie in mijn oude functie als HR-manager, begon de wondervraag steeds meer te bezinken. Omdat ik ook veel netwerkte, kreeg ik een steeds helderder beeld van wat ik eigenlijk écht wilde in mijn professionele toekomst. Het mooie was dat de cirkel rond was toen ik me realiseerde dat dit ook perfect aansloot bij de uitkomsten van mijn TMA Talentenanalyse.

Uiteindelijk wist ik wat ik wilde: masseren en coachen. Per 5 oktober 2020 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer: Massage & Coaching Wassenaar. Ik heb inmiddels de eerste cliënten behandeld en heb tot nu toe hele enthousiaste reacties gekregen die mij sterken hier vol voor te gaan.

Ik ben dan ook heel blij met de keuze die ik heb gemaakt en de bijdrage van Dynamisch Bureau hierin. Hoewel de opening van mijn praktijk zeer recent is en het ondernemen nieuw en erg spannend, voelt het masseren en coachen als een tweede huid. Dit past perfect bij mijn visie op gezondheid en welzijn en mijn passie om mensen te begeleiden naar ontspanning en vitaliteit voor lichaam en geest. Als psycholoog en met mijn HR achtergrond ben ik gewend mensen te coachen en na een grondige massage-opleiding bied ik nu een mooie en unieke laagdrempelige aanpak die werkt.

Ik voel me happy, ben weer vrolijk en bruis weer van de energie. De spiraal van vermoeidheid, spanning, “op zijn” is doorbroken en deze nieuwe weg geeft veel energie. Als ik nu sta te masseren prijs ik mezelf zo gelukkig!