Raoul Oostra: “Je kunt uiteraard aan jezelf werken, echter je krijgt een rond blokje nooit in een vierkant gaatje. Stop met jezelf op deze wijze geweld aan doen.”

Raoul Oostra

Ik werkte als Jobcoach en Trajectinnovator bij een re-integratiebedrijf toen ik op een gegeven moment wist: hier wil ik niet verder. Ik was mijn inspiratie en zelfvertrouwen kwijtgeraakt. Daarnaast vond ik ook mijn privéleven niet langer inspirerend door de Covid maatregelen. Zoekend op het internet vond ik Dynamisch Bureau. Dit leek mij de beste partij voor mijn outplacement, gezien hun visie en het type coaches dat ik zag bij het team. 

De begeleiding bij Dynamisch Bureau gaf mij de mogelijkheid om een hoofdstuk te sluiten en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Ik wilde graag uit de negatieve spiraal! Dit lukte door de rust en ruimte om naar mijn eigen situatie te kijken met een coach die dit uitstekend faciliteerde. Ik deed afstand van een situatie die ik als een mislukking zag. Ik liet verdriet en negatieve gevoelens los, waardoor er ruimte ontstond voor iets nieuws.

Mijn leven is nu totaal anders. Ik heb binnen het traject een leuke baan gevonden als Teamleider Catering waar ik leidinggeef aan medewerkers met een arbeidsbeperking.

Mijn werkgever waardeert mij en benadert mij vanuit vertrouwen. Binnen mijn functie heb ik een grote mate van zelfstandigheid en de mogelijkheid mijn eigen visie en manier van werken handen en voeten te geven. Wij werken met kwetsbare mensen en proberen hen te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling. Ik ben nu precies de juiste man voor de juiste vraagstukken die daar voorkomen. In mijn privé leven is veel positieve verandering waarneembaar, ik heb het erg naar mijn zin en ben tevreden met mezelf en mijn omgeving.

Soms voelt men zich net als ik ondergewaardeerd, onbegrepen of verkeerd begrepen. Dit kan zijn door bedrijfscultuur, management of andere oorzaken. Het is belangrijk om te begrijpen dat men dan in de verkeerde functie bij het verkeerde bedrijf werkzaam is. Voor een ander kan het een prima plek zijn, maar niet voor jou. Je kunt uiteraard aan jezelf werken, echter je krijgt een rond blokje nooit in een vierkant gaatje. Stop met jezelf op deze wijze geweld aan doen voordat je je inspiratie en zelfvertrouwen verliest. Wanneer men in een dergelijke situatie te lang blijft hangen, wordt het alsmaar lastiger om de inspiratie en het geloof in jezelf in ere te houden. Wat ik heb geleerd bij Dynamisch Bureau, is vanaf nu mijn ijkpunt in mijn professionele leven.