Erwin Lemmers: “Lange tijd ben ik bang geweest dat ik met 50+ niet meer een baan zou kunnen krijgen. Dit bleek duidelijk een misvatting te zijn.”

Erwin-Lemmers-200

Mijn werk is in 2015 door outsourcing komen te vervallen. Mijn toenmalige werkgever heeft mij toen in contact gebracht met Dynamisch Bureau waar ik een outplacementtraject kon gaan volgen. Ik voelde me zeer onbehagelijk bij mijn ontslagsituatie. Al 16 jaar had ik niet meer gesolliciteerd en ik kon goed hulp gebruiken bij het benaderen van de arbeidsmarkt.

Toen ik daar aan toe was kreeg ik in het traject het advies om te gaan netwerken. Ik heb lange tijd de kracht van netwerken zeer onderschat. Toen ik over een drempel was, ben ik daar actief mee aan de slag gegaan. Ik liet mij zien op beurzen en bijeenkomsten en ik heb veel gehad aan de aanbevelingen hoe ik LinkedIn effectief kan inzetten bij het vinden van werk. Ik werd na het optimaliseren van mijn profiel wel 3 á 4 keer per week benaderd voor een mogelijke vacature.

Via LinkedIn heb ik een leuke baan gevonden met zelfs een hoger salaris dan eerst en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ik heb de begeleiding in het traject als bijzonder prettig ervaren. Mijn coach staat erg enthousiast in haar werk en dat werkt aanstekelijk.

Ik zie mijn toekomst positief in. Lange tijd ben ik bang geweest dat ik met 50+ geen nieuwe baan zou vinden. Dit bleek duidelijk een misvatting. Mijn advies: haal uit het negatieve juist het positieve. Dit wordt ook tijdens een sollicitatie erg gewaardeerd. Zit niet bij de pakken neer en wees zichtbaar. Kijk welke kansen je met netwerken en LinkedIn kan creëren. Het heeft mij erg geholpen.