Bea Carels: “Voor mij heeft het traject gewerkt als therapie. Ik heb veel eyeopeners gehad; ik ben erachter gekomen wat ik wél wil en wat mijn hobby kan worden.”

Bea Carels
“Na jarenlang werkzaam geweest te zijn als teammanager met een te grote caseload en diverse interne veranderingen binnen de organisatie waar ik werkte, zat ik tegen een burn-out aan of waarschijnlijk zat ik er al middenin. Ik kon al maanden niet slapen, was heel moe, vergeetachtig en liep bij de fysiotherapeut vanwege rug- en nekklachten.

Ik had eerder via onze P&O adviseur van Dynamisch Bureau gehoord en nam uiteindelijk contact op. Ik wist met name wat ik niet wilde maar eigenlijk niet zo goed wat ik wel wilde, wat mijn ambities waren. Daar wilde ik achter zien te komen met behulp van een loopbaancoach

Na het eerste gesprek met mijn coach gaf ik eindelijk toe dat ik eigenlijk niet in staat was om te werken en heb ik me ziekgemeld. Gedurende het traject werd ik gestimuleerd in het nadenken over en het beschrijven van mijn ideale werkdag. Ook de autobiografische opdracht was verhelderend voor mijzelf. Dat ik wel een week nodig had om een hobby te vinden…

Ik kwam tot de ontdekking dat ik veel hobby’s voor anderen deed maar eigenlijk nooit voor mijzelf. Maar ook het leren loslaten van mijn werk. Het netwerken, het solliciteren. En de talentenanalyse maakte helder waar mijn talenten liggen en mijn interesses.

Na enkele gesprekken wilde mijn werkgever toewerken baar een vaststellingsovereenkomst en ging de loopbaancoaching verder als outplacement. Als ik heel ziek, de opdrachten hielden mij op de been en dwongen mij na te denken over mijn situatie en over “Wat wil ik later worden?”. Het netwerk bood veel steun. Zowel privé als op het werk kreeg ik tips, vacatures, een luisterend oor, een fijne boswandeling, etc.

Voor mij heeft het traject gewerkt als therapie. Ik heb veel eyeopeners gehad. Ik ben erachter gekomen wat ik wil en wat mijn hobby kan worden. Dat is edelsmeden. Ik wil minder werken, meer tijd voor mezelf, voor mijn familie en speciaal voor mijn moeder en 5 kleinkinderen.

Ik zou anderen in een vergelijkbare situatie zeker Dynamisch Bureau adviseren. Ik kan wel zeggen dat ik aanraad dat je eerder aan de bel moet trekken maar voor mij was dit de route die ik door moest gaan. Eerder had ik het niet gekund.

Hoe ik mijn toekomst zie? Ik ga zo meteen starten met een hele leuke nieuwe baan, naar eerst heb ik 4 eken verlof genomen om alles een plekje te geven en los te kunnen laten. Verder heb ik allemaal leuke plannen zoals de opleiding tot edelsmid te volgen, mijn vakantiebuisje opknappen, met moederlief een seizoen vol tuinieren en met mijn ‘bonus’ kleinkinderen genieten in onder andere mijn vakantiehuisje.
Kortom een nieuw begin met een andere baan vol met leuke nieuwe uitdagingen en waarin ik meer wil leren ontspannen. Waardoor weekenden weer beleefd kunnen worden als ontspannen en vakanties alleen maar genieten zijn!”