Regio Den Haag

Regio Rotterdam

Regio Leiden

Regio Haarlem

Regio Amsterdam

gesprek

Outplacement voor Zorg & Welzijn

Bij Dynamisch Bureau hebben wij met onze outplacement een focus op Zorg & Welzijn. Door onze kennis en ervaring binnen Zorg& Welzijn kunnen wij ons goed verplaatsen in jouw specifieke situatie. Daarnaast werken wij tijdens een outplacementtraject met drie fases; Het overwinnen van belemmeringen, Loopbaanoriëntatie en tenslotte netwerken & solliciteren. Samen met je coach werk je naar jouw doel.

Vrijblijvende kennismaking

Een outplacementtraject bij Dynamisch Bureau kent 3 fasen en start altijd met een vrijblijvende, kosteloze kennismaking. Proef de sfeer en ervaar of het klikt met je potentiële toekomstige coach en beslis op een rustig moment of we een plan voor je mogen opstellen.

Na een akkoord op het plan, kan het traject snel van start gaan.

Overwinnen van belemmeringen

Deze eerste fase in het outplacementtraject is nodig als je zelf belemmeringen ervaart om weer aan de slag te gaan. Bij outplacement komt het vaak voor dat er nog heftige emoties spelen door het verlies van het werk. Boosheid en verdriet kunnen nog de boventoon voeren. Voordat je verder kan, is het stilstaan bij je gevoelens van groot belang. Ook andere belemmeringen zoals onzekerheid en onvoldoende energie kunnen met onze coaching worden aangepakt.

Loopbaanoriëntatie: Formuleren van je talenten en loopbaandoel

In de fase Loopbaanoriëntatie krijg jij beter zicht op jouw talenten. Met opdrachten en met de TMA Talentenanalyse in ons testportaal krijg je dit voor elkaar. Vervolgens geven we veel aandacht aan jouw persoonlijke presentatie van je talenten.

Zodra je helder hebt waar jij goed in bent, komt de nadruk te liggen op wat je wilt. In het Jobport vacaturesysteem kan je alle mogelijke beroepen vinden die direct gekoppeld zijn aan actuele vacatures.
Vervolgens zet jij jouw doelstelling op schrift: dit is een omschrijving van je volgende loopbaanstap, je motivatie hiervoor en waarom je geschikt bent om juist dat werk te doen. Dit is een waardevol en cruciaal onderdeel in het traject.

Werken aan een nieuwe baan

In de volgende fase ga je aan de slag met netwerken en solliciteren. We hebben veel ervaring met het toepassen van de methodiek “Netwerken werkt” waarin je oriënterende gesprekken gaat voeren met potentiële toekomstige collega’s en werkgevers. Dit wordt vaak ervaren als spannend en tegelijkertijd zinvol en levert een bron van informatie op. Ook geeft het netwerken vaak positieve energie.

Naast het netwerken helpen we je succesvol te solliciteren. Je cv past optimaal bij je doelstelling en de wensen van deze tijd, met een foto gemaakt door onze professionele fotograaf. Je leert hoe je je brieven kan verbeteren en jezelf zo goed mogelijk kan neerzetten in een gesprek. De inzet van social media vergroot je kansen enorm en komt uitgebreid aan bod.

Al jouw inspanningen en die van jouw coach, zijn gericht op één doel: werk waar jouw ogen weer van gaan twinkelen!

Benieuwd wat wij in jouw situatie voor je kunnen betekenen?

Bel ons binnen jouw regio of mail naar info@dynamischbureau.nl voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Ontvang het gratis E-book

gratis E-book

  • Ontvang het gratis E-book en regelmatig praktische tips, ervaringen en inspiratie voor het vergroten van werkgeluk!