‘Het leven is zo kort, doe wat jou plezier geeft.’

Monica Scheffer

Petra van Schagen

Loopbaancoach / TMA talent professional / Spoor 2 begeleider

“Als dochter uit een ondernemersgezin wist ik al vroeg wat zelfredzaamheid betekent. Aansporingen als “je zult het zelf moeten doen, een ander doet het niet voor je” hebben mij veel gebracht. Dat dit zich ook tegen mij kon keren, heb ik later ontdekt. Door geen hulp te vragen en geen grenzen voor mezelf te stellen, bleef ik vaak te lang “hangen” in een functie die mij geen werkplezier meer gaf. Deze ervaring neem ik mee in mijn werk als loopbaancoach.

Het geeft mij veel plezier mijn coachees wél die rust te gunnen om goede keuzes te maken.

Na het afronden van de Hotelschool ben ik enkele jaren actief geweest als manager in de horeca in Nederland en tevens in het buitenland. Als leidinggevende had ik altijd meer oog voor de mensen dan voor de cijfers. Omdat de meer diepgaande gesprekken met mijn medewerkers mij veel voldoening boden, wilde ik daar meer mee doen en ben ik na een tijd overgestapt naar de werving & selectie.

Daarbinnen vond ik echter nog niet de verdieping die ik zocht. Na een periode van “maar door gaan” heb ik besloten een opleiding als loopbaanadviseur te doen. Ik heb mij verder verdiept in de keuzes van mensen ten aanzien van werk in combinatie met ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ik heb de afgelopen 20 jaar veel mensen begeleid met allerlei vaak complexe loopbaanvraagstukken, zowel in de profit sector als bij de overheid.

Met veel plezier werk ik vanuit oprechte belangstelling voor jou. Ik weet mensen enthousiast te maken om hun netwerk beter te benutten, ook door het gebruik van LinkedIn of andere social media. Als het maar bij je past. Regelmatig spreek ik mijn eigen omvangrijke netwerk en dat van mijn collega’s binnen Dynamisch Bureau aan om jou een stap dichter bij je doel te brengen.

Het spreekt mij aan dat bij Dynamisch Bureau “de mens” altijd bovenaan staat. Met ons werk willen we voorkomen dat mensen ziek worden door het werk dat zij doen door te focussen op hun talenten en werkplezier te promoten. Ik onderschrijf dat van harte.

De gesprekken met mij vinden plaats uit de hectiek van alledag in het Fort van Penningsveer aan de groene kant van Haarlem. Regelmatig maak ik ook een wandeling met mijn coachees in de mooie omgeving. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken!”