Regio Den Haag

Regio Rotterdam

Regio Leiden

Regio Haarlem

Regio Amsterdam

Vergadering

Workshop “Optimale inzet van talent!”

De workshop “Optimale inzet van talent!” is speciaal voor HR medewerkers en beslissers die hun organisatie willen versterken met behulp van talentmanagement, en die de motivatie en productiviteit van de medewerkers willen verbeteren. De workshop wordt bij de eigen organisatie verzorgd  door onze commercieel directeur Maaike Pronk. 

  Voorkomen van ontslag en ziekte

  Door onze ervaring met het begeleiden van outplacement en re-integratietrajecten vinden wij het voorkomen van ontslag en uitval door ziekte extra belangrijk. Het optimaal benutten van talenten van medewerkers is hier een belangrijke schakel in. Daarom ondersteunen wij organisaties bij het inzetten van talentmanagement, ofwel talentgericht werken.

  Organisaties kiezen er steeds vaker voor zich te richten op het verder ontwikkelen en versterken van het gedrag waar medewerkers aanleg of talent voor hebben. Talentmanagement werkt positief op de motivatie en de productiviteit. De medewerker is door het aanspreken van zijn talenten veel meer gemotiveerd om waar nodig te veranderen en de eigen verantwoordelijkheid te nemen over zijn leerproces.

  Medewerkers hun talenten laten benutten en verbeteren, verloopt plezierig en met goede resultaten. Dit kost veel minder tijd en moeite dan een medewerker aansporen zich te verbeteren waarin geen persoonlijk talent verscholen ligt.

  In de workshop maak je kennis met de verschillende mogelijkheden van de TMA Talent Methode en hoe je dit binnen jouw eigen organisatie kunt inzetten. Daarbij wordt ook duidelijk gemaakt hoe je beter zicht kunt krijgen op het leervermogen én de leerbehoefte van de medewerker. Waar wordt deze medewerker door gemotiveerd, voor welke competenties heeft deze medewerker aanleg?

  We geven niet alleen een toelichting op de theorie maar we gaan ook aan de slag met jouw eigen talenten om zo zelf te ervaren wat talentmanagement te bieden heeft.

  Opbouw workshop

  Afhankelijk van de behoeften en beschikbare tijd, worden samen met de organisatie de details van de workshop besproken. Een indicatie van de tijdsduur is 1,5 uur.

  Kosten en locatie

  De workshop wordt gegeven op afspraak bij de eigen organisatie. Voor de workshop geldt een onkostenvergoeding van € 75,- exclusief BTW, inclusief het boek Van Talent Naar Performance van TMA. 

  Aanmelden

  Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@dynamischbureau.nl.

  Achtergrond informatie

  Dynamisch Bureau ondersteunt organisaties bij de implementatie van talentmanagement, ofwel talentgericht werken. Hiervoor zetten wij de krachtige TMA Talent Methode in. De basis voor de TMA Talent Methode is de individuele TMA Talentenanalyse.

  De TMA Talentenanalyse is ook heel geschikt als instrument voor teamontwikkeling. Alle teamleden doen als eerste een individuele TMA Talentenanalyse en gaan daarna op een positieve manier aan de slag met de verschillende uitkomsten en overeenkomsten binnen onze dienst TMA Teamsessie.

  Talentmanagement met een krachtige methodiek

  Dynamisch Bureau is gecertificeerd om te werken met de krachtige TMA Talent Methode. Het is een complete methode om medewerkers te selecteren, ontwikkelen en beoordelen.
  Het online systeem maakt het onder andere mogelijk om:

  • effectief bij medewerkers en teams de talenten en de aanleg voor competenties in kaart te brengen
  • functieprofielen op te stellen en deze te matchen met kandidaten
  • en 360° feedback te implementeren

  Hieronder tref je enkele voorbeeldrapportages.