De werkloosheid daalt

De werkloosheidWorkshop Optimale Inzet Talent onder 25- tot 45-jaren is in de afgelopen drie maanden sneller gedaald dan de werkloosheid onder 45-plussers.
Dat blijkt donderdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de afgelopen drie maanden is de werkloosheid onder de groep van 25 tot 45 jaar relatief sterk gedaald van 5,7 procent naar 5,4 procent. Het percentage was onder die groep ook het laagst. In dezelfde periode zakte het werkloosheidspercentage onder 45-plussers van 6,5 naar 6,4 procent.

De jeugdwerkloosheid kwam uit op 11,2 procent. Dat is een iets hoger percentage dan drie maanden geleden, maar tegelijkertijd lager dan een jaar eerder (12,4 procent).

6,8 procent

De werkloosheid van alle leeftijdsgroepen kwam in augustus uit op 6,8 procent. Dat percentage is bijna even hoog als in juli. In augustus hadden in totaal 604.000 mensen geen werk. Dat zijn er dertienduizend meer dan in de drie maanden daarvoor. In die maand hadden iets meer mannen dan vrouwen geen werk. Wij bij dynamisch bureau bieden hulp met ons outplacementtraject.

Er zijn in de laatste drie maanden twaalfduizend werkenden bij gekomen. In augustus had 65,5 procent van alle 15- tot 75-jarigen een betaalde baan. Dat komt neer op 8,3 miljoen mensen. In deze groep zijn mannen in de meerderheid (4,5 miljoen).
Bron:nu.nl

Inschrijven artikelen

  • Ontvang regelmatig praktische tips, ervaringen en inspiratie voor het vergroten van werkgeluk! Laat hier je gegevens achter.