Regio Den Haag

Regio Rotterdam

Regio Leiden

Regio Haarlem

Regio Amsterdam

2e spoor

Opbouw re-integratietraject 2e spoor

Een re-integratietraject 2e spoor bij Dynamisch Bureau kent 3 fasen en start altijd met een vrijblijvende, kosteloze kennismaking.

Vrijblijvende, kosteloze kennismaking

Het gehele tweede spoor traject wordt je begeleid door een vaste coach. Daarom is het van groot belang dat er tussen jou en jouw coach een persoonlijk klik is. Tijdens je kennismakingsgesprek merk je snel of die klik er is en kunnen we gericht bespreken wat Dynamisch Bureau voor jou binnen jouw specifieke situatie kan betekenen.

Fase 1: De voorbereiding
Bij re-integratie 2e spoor spelen vaak onprettige ervaringen mee. Wat vroeger mogelijk leek, is nu onzeker. Teruggaan naar het werk dat je misschien al jaren met veel plezier uitgevoerd hebt, kan niet meer, of het is uiterst onzeker of dat nog kan.

Jouw mogelijke onzekerheid, vertwijfeling en verdriet kunnen aandacht nodig hebben voordat je verder kunt. In dit traject is daar alle ruimte voor. Kort gezegd: je wordt in deze fase gecoacht op belemmeringen die werkhervatting in de weg kunnen staan.

Fase 2: Loopbaanoriëntatie
Wil je effectief kunnen solliciteren en netwerken, dan is het van belang te weten wat je wilt, waar je goed in bent én wat mogelijk is met je (huidige) beperkingen.

Zelfonderzoek maakt een belangrijk deel uit van ons re-integratietraject 2e spoor. Vaak maakt een zeer uitgebreid assessment deel uit van dit zelfonderzoek. Er komen vragen aan de orde als: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Wat zijn mijn sterke punten en waar liggen mijn mogelijke valkuilen?
Als resultaat heb je een heldere doelstelling: een omschrijving van je volgende loopbaanstap, je motivatie hiervoor en waarom je geschikt bent om juist dat werk te doen. Deze doelstelling leer je ook te “presenteren” in je omgeving.

Fase 3: Jobmarketing
In deze fase toets jij jouw eigen doelstelling in de omgeving.

Veel mensen die in het 2e spoor terechtkomen, hebben al jaren niet meer gesolliciteerd. Daar gaan we aan werken. Je neemt jouw cv onder de loep en past ‘m waar nodig aan.

Ook het schrijven van sollicitatiebrieven en het oefenen van sollicitatiegesprekken komt in ons re-integratietraject aan bod. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij het inzetten van social media, zoals LinkedIn. Ons vacaturesysteem Jobport zorgt ervoor dat je volledig op de hoogte bent van alle voor jouw relevante vacatures.

Een professionele fotograaf zorgt voor een bij jou passende foto, zodat je goed voor de dag komt op je cv of LinkedIn.

In het traject worden ook groepssessies aangeboden waaraan je deel kan nemen. Mét en ván anderen leren die in een vergelijkbare situatie zitten, is vaak zeer waardevol.

Aan het eind van het gehele traject, dat veelal tussen de 9 en 12 maanden duurt, is de kans groot dat je weer aan de slag bent!

Benieuwd hoe we jou kunnen begeleiden in een 2e spoor traject? Bel ons binnen jouw regio of mail naar info@dynamischbureau.nl voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Of laat hier je gegevens achter en dan nemen wij contact met je op: