Opbouw van een outplacementtraject

Een outplacementtraject bij Dynamisch Bureau kent 3 fasen en start altijd met een vrijblijvende, kosteloze kennismaking.

Persoonlijke, kosteloze kennismaking

Bij Dynamisch Bureau kan je altijd snel terecht voor een kosteloze persoonlijke kennismaking. Deze heb je met de coach die je het hele traject begeleidt. Ontdek tijdens deze kennismaking of de persoonlijke klik aanwezig is en of onze werkwijze aansluit bij jouw wensen en situatie.

Fase 1: De voorbereiding

Als mensen starten met een outplacement komen zij vaak uit een lastige situatie met de werkgever. Denk hierbij aan een arbeidsconflict, een reorganisatie of ontslag wegens boventalligheid.
Je mogelijke woede, onzekerheid en verdriet over het verlies van je baan, kunnen aandacht nodig hebben voordat je klaar bent voor een volgende stap. In ons outplacementtraject en met name in de eerste fase, staan we daarbij stil.

Andere belemmeringen die werkhervatting in de weg kunnen staan, zoals onvoldoende energie om in actie te komen, ineffectieve communicatie, of het niet goed kunnen aangeven van grenzen, krijgen de aandacht die ze nodig hebben.

Fase 2: Loopbaanoriëntatie

Als je wat lekkerder in je vel zit, is het tijd voor fase 2: loopbaanoriëntatie. Het doel van deze fase is dat je helderheid krijgt over je doelstelling, Deze doelstelling is een omschrijving van je volgende loopbaanstap, je motivatie hiervoor en waarom je geschikt bent om juist dat werk te doen.

Om je doelstelling helder te krijgen, kan je gebruik maken van ons uitgebreide testportaal waarin je bijvoorbeeld aan de slag kunt gaan met een TMA Talentenanalyse. Met de TMA Talentenanalyse maak je een vliegende start en krijgt je zelfvertrouwen een enorme boost. Zodra jouw talenten bekend zijn, helpen de gesprekken met je coach en verschillende opdrachten om te ontdekken welke kant jij op wilt en hoe je jouw talenten daarbij kan inzetten.

Je persoonlijke presentatie krijgt bij Dynamisch Bureau veel aandacht. Je presenteert je talenten en je doelstelling aan jouw coach en anderen in je omgeving. Deze oefening en de feedback die je ontvangt, helpen jou bij het verfijnen van jouw presentatie en zorgen ervoor dat jouw boodschap optimaal overkomt op de ander!

Fase 3: Jobmarketing

In de derde fase ga je aan de slag met het verwezenlijken van je doelstelling. Door effectief te netwerken en te solliciteren, is de kans groot dat je succes behaalt.
We ondersteunen je in deze fase onder andere bij:

  • het benaderen van werkgevers voor een oriënterend netwerkgesprek via ons netwerk of dat van jezelf
  • het verbeteren van je cv
  • het schrijven van brieven
  • het voeren van (netwerk)gesprekken

Inzet van social media, zoals LinkedIn, wordt waar mogelijk geoptimaliseerd, mét een professionele profielfoto die door onze fotograaf wordt gemaakt. Met ons vacaturesysteem Jobport ben je altijd volledig op de hoogte van alle vacatures die aansluiten bij jouw doelstelling.

Nieuwsgierig?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen en hoe jouw outplacementtraject eruit kan zien?

Ontvang het gratis E-book

  • Ontvang het gratis E-book "3 waardevolle tips om zo goed mogelijk uit je ontslag te komen" en regelmatig praktische tips, ervaringen en inspiratie voor het vergroten van werkgeluk!