‘Vele kleine stappen brengen je ver!’

Sanne Hoogervorst

Saskia Roosen

Loopbaancoach / spoor 2 begeleider / TMA talent professional

“Al vroeg in mijn leven heb ik geleerd dat als ik iets wilde veranderen, ik daar zelf keuzes in kon maken en in actie moest komen. Ik leerde te luisteren naar wat op dat moment goed voelde en de benodigde stappen te zetten, hoe eng ik dat ook vond.

Met veel plezier begeleid ik nu andere mensen bij het (leren van) eigen keuzes maken en in beweging te komen. Vele kleine stappen brengen hen hierbij ver!

Ik heb afwisselende banen gehad, waar ik steeds veel voldoening in vond, zoals jongerenwerk, artiestenmanagement, theatertechnicus en leidinggevende bij een grote welzijnsorganisatie. In deze laatste functie heb ik veel sollicitatietrajecten gevoerd vanuit de werkgeverskant, dit betekende: brieven lezen, selecties uitvoeren en sollicitatiegesprekken voeren. Deze ervaring komt nu erg van pas!

Toen ik in 2011 mijn baan kwijtraakte, was dat voor mij het moment om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Ik was redelijk vastgelopen door mijn eigen hoog-gevoeligheid, en kon daar nog weinig mee. Ik heb hierin hulp gezocht en gekregen.

De wereld lag voor mij open, maar welke volgende stap ik zou nemen, was voor mij nog niet duidelijk. Een loopbaantraject heeft mij goed geholpen bij het maken van die keuze. De rode draad in mijn carrière was steeds het begeleiden van mensen en ik heb uiteindelijk ervoor gekozen mensen te begeleiden bij hun loopbaanvragen. Ik heb een opleiding tot loopbaancoach gevolgd, en deze met plezier en succes afgerond. Daarnaast merkte ik dat veel van de mensen die ik begeleid hooggevoelig zijn, en dat dit invloed heeft hoe ze zich in hun werk voelen. Om beter met de specifieke loopbaanvragen van HSP’ers om te gaan, heb ik een opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige gevolgd.

Nu werk ik voor Dynamisch Bureau. Wat mij zo aanspreekt is dat, hoewel ik hier als zelfstandige werk, ik deel uitmaak van een team. Dynamisch Bureau biedt mij veel mogelijkheden tot verdieping en kennisvergaring, zoals intervisie en themabijeenkomsten. Aan de deelnemers aan trajecten wordt veel geboden, zoals de groepssessies en Jobconnection. Dit spreekt mij erg aan.”

Saskia begeleidt graag ondernemers: ga naar pagina ondernemerscoaching.