‘Elk einde is de start van een nieuw begin.’

Monica Scheffer

Sandra de Vries

Teamcoördinator / Loopbaancoach / TMA talent professional / Spoor 2 begeleider / Neurofeedback trainer

“Van kleins af aan wist ik al wat ik wilde worden: dokter. Ik wilde graag mensen beter maken. Tijdens mijn schooltijd werd echter al snel duidelijk dat Scheikunde en ik niet goed samen gingen, dus ik moest al op jonge leeftijd nadenken over een andere studie dan Geneeskunde. Ik dacht nog steeds aan de zorg en ging uiteindelijk Gezondheidswetenschappen studeren. Een geweldige, leerzame studie, maar de banen die mijn studiegenoten gingen doen, pasten niet bij mij. Ik ben zelf aan de slag gegaan als docent en daarna als netwerker. Ik haalde weinig voldoende uit mijn werk en liep vast.

Ik heb toen een loopbaancoach in de arm genomen. Graag wilde ik goed onderzoeken wat écht bij mij past. De beste stap van mijn leven, want door terug te gaan naar wat als kind al mijn passie was, kon ik onderzoeken wat ik in de toekomst wilde. De opleiding tot loopbaancoach werd mijn volgende stap en heb daar nooit een moment spijt van gekregen. Verschillende vervullende banen als coach volgden.

In mijn coaching vind ik het belangrijk om te kijken wie jij bent, wat jou maakt zoals je bent en wat jij nodig hebt om die passende baan te vinden of te behouden. Dit doen we natuurlijk samen, we leren elkaar kennen en hebben meerdere gesprekken. Ook zetten we de TMA Talentenanalyse en diverse testen in en krijg je opdrachten van mij mee. Mijn intuïtie is een belangrijk instrument. Persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat het traject is wat jij́ nodig hebt. Jij staat altijd centraal.

Als teamcoördinator bij Dynamisch Bureau begeleid ik naast mijn eigen coachees ook de coaches die bij ons werken. Ik ben medeverantwoordelijk voor het bewaken en optimaliseren van de kwaliteit van onze dienstverlening. Deze combinatie van eigen trajecten en het helpen en begeleiden van de coaches zodat we met elkaar uitstekende resultaten neerzetten, is mij op het lijf geschreven!’