‘Iemand met zekerheden is tijdgenoot van het verleden, iemand met een droom is tijdgenoot van de toekomst.’

Brenda Akoma - Dynamisch Bureau

Robbert Jan Eenhoorn

Coach  / Spoor 2 begeleider / TMA talent professional

‘De eenhoorn is een mythologisch dier én mijn achternaam. Het is de symbolische uitdrukking van het proces van zelfinzicht en zelfkennis. De plaats van de hoorn op het voorhoofd van de eenhoorn vertegenwoordigt namelijk het ‘derde oog’: de plaats van inzicht en zelfkennis.

Mijn achternaam past bij mij. Al meer dan 20 jaar begeleid ik mensen naar nieuw werk of een andere invulling die levensplezier en zingeving oplevert. Zelfinzicht en bezinning zijn dan onontbeerlijk.

Na een periode in de commercie te hebben gewerkt waarin ik me steeds minder thuis voelde, nu zo’n 30 jaar geleden, volgde ontslag. Dit bracht me teruggeworpen op mezelf een periode van herbezinning waarin ik ontdekte helemaal niet zo commercieel te zijn als ik mezelf en mijn omgeving wilde doen geloven.

In die periode ontdekte ik dat ik veel meer een ‘hart’ mens ben, iets wat in mijn commerciële werk ontbrak. Vanuit een al jaren sluimerend verlangen te willen weten ‘hoe het zit’, vond ik eerst een Boeddhistische Leraar en later een Native American Indian.

Van hen heb ik heel veel geleerd. Zij brachten mij tot zelfinzicht en zelfkennis, de basis van mijn werk als coach.

Mijn ouders hebben ernaar gestreefd mij het beste in mijn jeugd mee te geven. Maar onbewust en onwillekeurig nam ik veel van hen over wat niet echt bij mij hoorde. Gaandeweg leerde ik door goed naar mezelf te kijken, dat wat mij niet meer diende achter me te laten en nieuwe kanten van mijzelf te ontdekken.

Na jaren van zelfstandig werken als coach wilde ik weer graag samenwerken. Dynamisch Bureau en met name de holistische visie van samenwerken, ‘het geheel is meer dan de som der delen’, passen mij als een vertrouwde jas. Vanuit dit samenwerkingsverband ga ik graag met jou op ontdekkingsreis en ontdekken wat bij jou past!’