‘Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen’.

Rob Overgaag

Rob Overgaag

Coach / Spoor 2 begeleider / TMA talent professional

Iedereen heeft zijn eigen verhaal, het is de kunst om hier zonder oordeel en met een open hart naar te luisteren.

Als jongste kind van een groot gezin heb ik al op vroege leeftijd geleerd om mij aan te passen aan de omgeving. Om gezien te worden, deed ik er alles aan om op te vallen.

Op latere leeftijd uitte dit zich ook in mijn werk. Ik stond voor iedereen klaar en het was nooit genoeg. Ik noemde mijzelf ‘6x duracell’. Ik kon mijzelf niet begrenzen en pleegde roofbouw op mijn lijf. Het hoogtepunt van mijn carrière was tevens mijn dieptepunt. Ik viel van mijn voetstuk en belandde in een stevige burn-out. Achteraf gezien kan ik vol overtuiging zeggen dat mij niets beters had kunnen overkomen: het pad ‘van overleven naar leven’ ben ik gaan bewandelen.

Ik heb een 3-jarige post-HBO-opleiding afgerond voor coaching in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tevens ben ik gecertificeerd CSR coach in chronische stress, burn-out en re-integratie.

Sindsdien begeleid ik mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Werken aan je fysiek herstel, verbeteren van je zelfmanagement, re-integreren en eventueel van baan veranderen, het klinkt zo eenvoudig. Maar uit eigen ervaring weet ik dat het kracht en moed vergt. Het is niet de makkelijkste weg maar uiteindelijk wel de beste: ‘wat je van binnen voelt en weet, trekt aan je als een magneet’.

Je hoeft dit niet alleen te doen. Door mijn achtergrond, 30 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening en arbeidsbemiddeling, en mijn passie om mensen te begeleiden in hun persoonlijk leiderschap, help ik jou graag verder in je ontwikkeling. Ik help je om bij je gevoel te komen en inzicht te krijgen in jouw beweging naar voren. Stapje voor stapje.

Ik doe dit door goed te luisteren naar zowel je verbale als non-verbale communicatie, je de juiste vragen te stellen en jouw gedrag te spiegelen. Dit alles vanuit een omgeving van veiligheid en vertrouwen. En niet op de laatste plaats: jij hebt regie over het proces.

Mijn praktijk ligt dicht tegen de bossen, duinen en het strand aan. Als het uitkomt neem ik je heel graag mee naar buiten. Al wandelend in de natuur komen de inzichten en antwoorden vanzelf. Ik ga graag met je op pad!