‘Je hoeft niet het hele pad te kunnen zien, om de eerste stap te zetten.’

Monica Scheffer

Nicole Kroesen

Loopbaancoach / TMA talent professional / Spoor 2 begeleider

“Soms begin je in je leven op een weg, maar lonkt een andere. En soms draai je heel lang op rotondes voor je de juiste weg hebt gevonden. Zelf ben ik ooit afgestudeerd als bedrijfsjurist, maar toen ik eenmaal begon met werken, bleek het “menselijke” meer bij mij te passen dan de regeltjes, het juridische.

Na wikken en wegen heb ik gekozen voor een nieuw pad: die van HR. Ik deed in de avonduren HBO Personeel & Arbeid en ontwikkelde een P&O afdeling binnen een al jaren bestaande organisatie. Ik heb 20 jaar gewerkt in zowel profit als non-profit organisaties en heb daar alle aspecten van het HR-vak meegemaakt.

Toen ik uiteindelijk weg ging bij mijn laatste werkgever voelde het werken in loondienst niet meer goed voor mij. Het zelfstandig ondernemerschap lonkte en ik besloot de stap te wagen. Tegelijkertijd eindigde mijn huwelijk en ben ik verhuisd.

Heel veel stappen tegelijkertijd terwijl ik het hele pad op dat moment niet kon overzien. Dit had ik allemaal niet voorzien toen ik 18 was. Als zelfstandige ben ik eerst met langdurig werklozen gaan werken. Ik hielp hen weer om zo goed mogelijk in het arbeidsproces te stappen en een betaalde baan te vinden. Toen de mogelijkheid langskwam om outplacement- en 2e spoortrajecten te gaan doen, heb ik die kans met beide handen gegrepen.

Ik heb mij aangesloten bij Dynamisch Bureau omdat het hebben van collega’s en het werken als zelfstandige hier hand in hand gaan. Omdat het voor mij fijn is kennis en ervaring te kunnen delen en zo elkaar te helpen, en ik het tegelijkertijd ook heerlijk vind om eigen baas te zijn.

Ik hou van een resultaatgerichte aanpak, ben duidelijk en soms direct in mijn aanpak. Ik heb altijd de intentie om jou te helpen met het zetten van jouw volgende stap.”

Nicole begeleidt graag ondernemers: ga naar pagina ondernemerscoaching.