‘Sta een keer vaker op dan je valt en je zult slagen.’

Maaike Pronk

Maaike Pronk

Directeur / Coach / TMA talent professional, ook voor teams

“Ik wil met Dynamisch Bureau graag een steentje bijdragen om ontslag en ziekte te voorkomen. Dit door werk zoveel mogelijk te laten aansluiten bij mensen hun talenten. Mocht ontslag of ziekte toch aan de orde zijn, vind ik het belangrijk dat mensen deze moeilijke situatie “benutten” zodat zij een positieve nieuwe start kunnen maken. Met onze begeleiding zorgen we dat deze omslag mogelijk wordt.

Sinds ik in 2005 Dynamisch Bureau heb opgericht, heb ook ik met regelmaat moeilijkheden moeten overwinnen.

Zo is onze grootste opdrachtgever UWV in 2010 weggevallen door een landelijk politiek besluit waardoor ik veel medewerkers heb moeten ontslaan en het financieel niet goed ging met mijn bedrijf. Ik zat regelmatig met de handen in mijn haar en wist niet hoe het verder moest. Inmiddels heb ik alle problemen overwonnen, is UWV weer terug als opdrachtgever en groeit mijn bedrijf als kool.

Mijn studie bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit was gericht op Mens en Welzijn. Ik heb in loondienst gewerkt als ergonoom en als re-integratiecoach.

In deze laatste functie voelde ik me als een vis in het water. Toen dit werk stopte, heb al op mijn 30e Dynamisch Bureau opgericht.

Sinds de start van mijn bedrijf heb ik me onder andere verdiept in geweldloze communicatie, volgde ik een post-HBO-opleiding voor coaching en ben ik TMA talent professional geworden, zowel voor individuen als voor teams.

Ik ben trots dat we sinds 2005 meer dan duizend mensen hebben begeleid bij het vinden van een nieuwe functie die bij ze past. Binnen Dynamisch Bureau ben ik de relatiebeheerder. Ik heb aandacht voor onze opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers. Ik kijk of ik mogelijkheden kan vinden voor werk(ervaring) voor onze coachees. Ik krijg veel energie van de boer op gaan en ‘leef zo mijn talent’!”