“Waarom moeilijk doen als het samen kan?”

Anoeska Kalloe

Anoeska Kalloe

Coach / Spoor 2 begeleider

“Waarom moeilijk doen als het samen kan?” Deze quote sluit goed bij mij aan. Toen ik overspannen raakte wegens werk dat al een tijd niet meer bij mijn paste, ben ik in de eerste instantie zelfstandig aan de slag gegaan. Ik heb verschillende dingen geprobeerd om uit te vogelen wat ik precies wilde. Maar alleen is maar alleen…

Als medisch analist in een ziekenhuis was ik vooral op de achtergrond bezig voor patiënten. Omdat ik mij afvroeg of dit nou echt alles was wat ik uit het leven kon halen, heb ik verschillende taken erbij genomen. Ik ben gecertificeerd vertrouwenspersoon geworden, had alles rondom stagiaires onder mijn verantwoordelijkheid en ik merkte dat veel collega’s hun verhaal bij mij kwijt wilden. De rode draad is mijn oprechte interesse in mijn medemens. Onze coachees zullen die nu ook bij mij ervaren. Ik hoor vaak dat mensen zich snel op hun gemak voelen bij mij.

Toen het niet wilde lukken met de zoektocht naar een andere baan, heb ik de opleiding voor werkgeluk coach gevolgd. Het hielp mij bij mijn eigen proces en is vooral heel toepasbaar bij mijn werk bij Dynamisch Bureau. Met behulp van verschillende tools worden de vragen “Wie ben ik?”, “Wat wil ik?” en “Wat kan ik?” helder. Deze moeten namelijk eerst beantwoord worden.

Door het hele traject zelf te doorlopen, weet ik wat voor uitdagingen je tegen kan komen. Deze ervaring en de tools gebruik ik nu om anderen te ondersteunen in dit proces. Wat voor mij de belangrijkste les was, is het besef dat ik het niet alleen hoefde te doen. Want samen kom je verder!

Ik heb ook de opleiding allround coach afgerond. Lifecoaching, budgetcoaching en loopbaancoaching waren hier onderdeel van. Vooral de combinatie van loopbaancoaching met de begeleiding bij werkgeluk komt bij Dynamisch Bureau goed samen.

Bij Dynamisch Bureau geloven wij in de verbinding tussen coach en coachee. Dit is waar ik het helemaal mee eens ben en waarom ik mij heb aangesloten. Door echt naar jouw verhaal te luisteren, ondersteun ik je graag bij het vinden van jouw werkgeluk bij een passende werkomgeving!