“Wie wil veranderen, gaat op pad.”

Atie van Gennip

Annemartine Cox

Coach / Spoor 2 begeleider / TMA talent professional, ook voor teams

Het kan zijn dat het niet lekker gaat op je werk of je werk niet goed meer bij je past. Ook kun je gedwongen worden om in beweging te komen, bijvoorbeeld door reorganisatie, ontslag of ziekte. Als je écht wat wil veranderen, ga dan op pad!

Zelf heb ik ook in mijn loopbaan een weg afgelegd, met kronkels, doodlopende wegen en ook mooie vergezichten. Dit heeft mij inzichten gegeven in de zaken waar ik plezier aan beleef en waar ik energie van krijg. Zoals het begeleiden van mensen die in beweging willen komen in hun werk of op weg willen naar ander werk.

Ik heb zelf lang, en met veel plezier, bij de overheid gewerkt. Ik ben gestart als trainee bij het Ministerie van Volkshuisvesting, waarna ik ben overgestapt naar het werkveld Milieu en Duurzaamheid. Dat was eerst op rijksniveau, daarna bij de Gemeente Utrecht. Daar merkte ik dat ik als leidinggevende het coachen en begeleiden van de experts van mijn afdeling het leukste vond. Graag dacht ik met hen mee over hun ontwikkeling en we keken samen wat er mogelijk was binnen of buiten de organisatie. Geleidelijk ben ik steeds meer tijd in het begeleiden gaan steken en ben mij gaan scholen tot professioneel coach. Een aantal jaar heb ik als interne coach gewerkt naast mijn werk als manager. De volgende stap in mijn loopbaan was voor mij een logische: in 2019 nam ik ontslag en startte ik als zzp-er. Mijn eigen coachbedrijf was uit mijn comfortzone stappen en nieuwe vaardigheden leren en toepassen. Met vallen en opstaan.

Ik nodig je als mijn coachee uit om keuzes te maken en daarvan te leren. Ook om bewust je talenten in te zetten en te erkennen dat er ook zaken zijn waar je minder energie van krijgt. Ik werk vanuit de positieve psychologie maar zet ook andere methodes in zoals de zogenaamde logische niveaus van denken, leren en veranderen van Bateson en principes van ‘Agile’ coachen. Dit laatste gebruik ik om in kleine stappen en met veel oefenen, je doel te bereiken zoals nieuw gedrag of nieuwe routines.

Professionaliteit vind ik belangrijk, en jezelf blijven ontwikkelen. Deze waarden herken ik ook bij Dynamisch Bureau. Voor mij een belangrijke reden om me bij Dynamisch Bureau aan te sluiten. Ook biedt het mij een werkomgeving waar ik met collega’s kan sparren. Samen sta je sterker!

Welkom op mijn locaties:

Dukaatslag 21 3991 TA Houten
Het Coachhuis, Oosthaven 12, 2801 PB Gouda
Burgemeester Verderlaan 9, 3544 AD Utrecht