“Wie de regenboog wil zien, moet de regen trotseren”

Angelique Beekhuizen

Angelique Beekhuizen

Coach / Spoor 2 begeleider

Ik groeide op in een klein dorpje op de grens van Noord en Zuid-Holland. Mijn ouders zijn daar niet geboren en het was nogal een gesloten gemeenschap. Het was lastig voor ons om er bij onze dorpsgenoten ‘tussen te komen’. Een wachtlijst voor tennislessen of het vinden van een bijbaantje duurde bij ons net iets langer. Dat vond ik natuurlijk niet leuk, want ik wilde ook gewoon meedoen. Ik leerde al jong dat als je wilt dat er dingen veranderen, je dan zelf je handen uit de mouwen moet steken. Hoe lastig dat soms ook is. Het helpt dan wel als je steun krijgt van anderen. Zoals die meester op de lagere school die mij wel uit koos voor leuke taakjes, omdat ik zo goed mijn best deed. Hij zag mij wél.

Mijn jeugd bracht mij doorzettingsvermogen en maakt dat ik niet zomaar opgeef. Als ik met jou aan de slag ga, dan ben ik er ook helemaal voor je. Ik luister aandachtig, leef me in en stel vragen om zo samen met jou tot de beste oplossing te komen. Ik heb veel ervaring met samenwerken met verschillende mensen en zoek steeds manieren om samen iets voor elkaar te krijgen. Ik doe dat met moed om van de gebaande paden af te wijken als het nodig is.

 

Sinds jonge leeftijd ben ik maatschappelijk betrokken en zet ik me in om anderen te steunen en vooruit te helpen. Mensen echt zien en horen en ze het gevoel geven dat ze ertoe doen, dat zijn mijn drijfveren. Ook ben ik altijd geboeid geweest door wat mensen motiveert om te doen wat ze doen. Daarom koos ik voor de studie Sociaal, Arbeids- en Organisatiepsychologie. Na mijn studie zette ik mijn kennis in voor communicatie, media en politiek. Terwijl ik me steeds verder ontwikkelde, ontstond de behoefte om meer met mijn psychologische kennis te doen. Ik volgde onder andere opleidingen in NLP en Schoolcounselling en richtte vervolgens een coachingspraktijk op. Ik voelde me als een vis in het water.  Ik ben een echt ‘mensenmens’ en vind het fijn om anderen bij te staan bij het (her) ontdekken wie ze zijn, wat zij willen en hoe ze dat kunnen aanpakken. 

In 2016 kreeg ik de kans om wethouder Sociaal Domein te worden en greep deze met beide handen aan. Als wethouder kon ik veranderingen brengen, waardoor mensen betere hulp konden krijgen. Ik had het enorm naar mijn zin in mijn baan, maar moest na drie jaar mijn loopbaan in de politiek vrij plotseling afbreken. Even was het alsof ik van een rijdende trein was afgevallen. Ik moest gaan uitzoeken hoe ik verder ging. Dat het aan het begin van de ‘Corona-periode’ gebeurde hielp niet mee. Ik heb het daar erg moeilijk mee gehad.

Gelukkig kreeg ik goede begeleiding. En zo kwam ik terug bij mijn ‘oude’ passie om anderen te steunen om hun eigen weg (weer) te vinden en werk te doen waar zij energie van krijgen. Zodat mensen hun talenten in kunnen zetten en kunnen doen waar ze blij van worden. Ook met oog voor wat zij achter hebben gelaten en hoe dat effect op hen heeft gehad. Ik volgde de opleiding counselling-psychologie en counselling bij rouw en verlies en kreeg daarmee nog meer handvatten om mensen de begeleiding te geven die zij verdienen. 

 

Ik heb ervoor gekozen om te gaan werken voor Dynamisch Bureau, omdat ik vanaf het begin de warmte en oprechte belangstelling van collega’s voor zowel onze coachees als voor elkaar me enorm aanspraken. Als team leren we van elkaar en zijn we er voor elkaar, dat is voor mij belangrijk.

Welkom op mijn locaties:

Sisalbaan 13a, 2352 AZ Leiderdorp