Peter Eijs: “Zonder het vertrouwen van mijn coach en anderen tijdens deze moeilijke periode was ik niet gekomen waar ik nu ben.”

Peter-Eijs
Bij mijn vorige werkgever heb ik ruim 25 jaar gewerkt waarvan de laatste 12 jaar als medewerker salarisadministratie. Ik werkte met heel veel plezier en kon het ook goed vinden met mijn collega’s.

Mijn functie is op een bepaald moment dusdanig veranderd dat het niet echt meer bij mij paste. Mijn werkgever en ik hebben uiteindelijk in goede harmonie afscheid genomen. Ik kreeg een vaststellingsovereenkomst aangeboden met een outplacementtraject bij Dynamisch Bureau.

Vanaf de eerste kennismaking met mijn coach van Dynamisch Bureau was er een klik die ik normaal niet snel bij een “vreemde” heb. Meestal houd ik een veilige afstand voor mezelf. Over mijn gevoel praten was iets wat ik al helemaal niet deed. Toch was die belemmering er tijdens de gesprekken die ik met mijn coach had niet. Het voelde heel vertrouwd. Mijn afspraken werden momenten waar ik naar uitkeek.

De situatie waar ik in terecht was gekomen had veel meer impact op me dan ik mij in eerste instantie realiseerde en heeft mij heel onzeker gemaakt. Ook was er op het gebied van solliciteren heel veel veranderd. Omdat ik op zoek moest naar ander werk kwamen er allerlei zaken op mij af. Al deze aspecten kregen aandacht in het traject. Ik heb mijn cv bijgewerkt en aangepast aan de huidige standaard. Ook heb ik een LinkedIn profiel gemaakt. Voor iemand die niets met social media heeft, is dat een heel grote stap. In een groepssessie ben ik hiermee aan de slag gegaan. Fijn te zien dat je niet de enige bent. Opeens werd ik op LinkedIn gevonden door recruiters!

Uiteindelijk ben ik via een proefplaatsing weer aan het werk gegaan. Ik ben in een hecht en heel gezellig team terechtgekomen. Mijn nieuwe collega’s gaven mij vanaf het begin het gevoel dat ik welkom was. Omdat het een heel andere manier van werken is dan ik gewend was, had ik met het werk veel moeite tot ik er op een bepaald moment niet meer het vertrouwen in had dat dit “mijn” plek was. Gelukkig dacht mijn leidinggevende hier anders over en had zij wel vertrouwen in mij. In een driegesprek met mijn coach van Dynamisch Bureau en mijn werkgever hebben we, aan de hand van mijn TMA Talentenanalyse, mijn functioneren besproken en hoe ik het best begeleid kan worden. Na verlenging van de proefplaatsing heb ik nu een contract van een half jaar en ik heb het heel erg naar mijn zin.

Zonder het vertrouwen van mijn coach, mijn nieuwe leidinggevende en anderen tijdens deze moeilijke periode was ik niet gekomen waar ik nu ben. Ik adviseer iedereen dan ook om hulp te zoeken als je ook in zo’n situatie komt als ik. Dynamisch Bureau kan ik je van harte aanbevelen.