Nel Spaans: “Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen tijdens het traject en vertrouwen in een goede afloop. Mijn coach heeft mij door deze moeilijke periode heen geloodst.”

Bea Carels
“Na 38 jaar werkzaam te zijn geweest als financieel administratief medewerker bij dezelfde werkgever, een verzekeringsmaatschappij, kreeg ik te horen dat mijn functie kwam te vervallen. De werkzaamheden die door mij werden uitgevoerd, werden door verdere digitalisering overbodig.

Toen ik het nieuws te horen kreeg, sloeg de paniek wel toe, want hoe moest het nu verder? Ik was toen 57 jaar, ik had nog nooit een cv gemaakt en had de afgelopen 38 jaar geen sollicitatiebrief meer geschreven en geen sollicitatiegesprek meer gevoerd. Ik had in al die jaren veel ervaring opgedaan, maar geen diploma behaald.

In eerste instantie wilde ik het allemaal ‘zelf doen’, maar na een dag of twee drong het tot mij door dat ik hierbij toch écht hulp nodig had. Op aanraden van de HR-medewerker, die al een positieve ervaring had met Dynamisch Bureau, kwam ik daar terecht.

De begeleiding van Dynamisch Bureau heb ik als zeer goed en prettig ervaren. Het is een professioneel bureau en er werd door de coach meegedacht met- en ingeleefd in mijn situatie. Er was meteen een klik tussen ons vanaf de start. Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen tijdens het traject en vertrouwen in een goede afloop. Mijn coach heeft mij door deze moeilijke periode heen geloodst.

Door mijn traject bij Dynamisch Bureau heb ik leren pitchen. Ik heb onder andere twee keer meegedaan met Jobconnection, een bijeenkomst voor coachees waar pitchen een belangrijk onderdeel is. En waar mijn cv in het begin slechts uit drie regels bestond, had ik aan het einde van mijn traject een mooi cv dat één A4 vulde!

Dankzij de TMA Talentenanalyse heb ik meer inzicht gekregen in mijn krachten liggen. Ik werd me bewuster van wat ik eigenlijk allemaal te bieden heb.

Mijn huidige situatie is uitstekend. Ik ben zelfverzekerd en rustig. Hoewel ik in eerste instantie dacht nooit meer in de financiële sector aan de slag te willen gaan, kwam ik er tijdens het traject achter dat het mij eigenlijk nog steeds heel goed ligt. Ik ben nu met veel plezier aan de slag als administratief medewerker bij de overheid! Ik vind het leuk, presteer goed en kan ik werk en privé nu beter gescheiden houden.

Wat ik anderen zou adviseren die in een vergelijkbare situatie terechtkomen als ik? Vraag hulp! Er is altijd wel iemand die je kan helpen. Je kunt advies inwinnen, hulp vragen en vaak wordt het zelfs betaald door je werkgever. Zelf heb ik Dynamisch Bureau al eens bij iemand aanbevolen.

Ik zie mijn toekomst nu zonnig tegemoet. Mijn persoonlijke boodschap is: schaam je niet en vraag hulp. Heb geduld, er komt altijd wel iets op je pad en als het mij lukt dan kan het iedereen lukken!