Machteld Verkerk: “Ik zag in dat niets MOET, en dat ik altijd een keuze heb. Ik werd me bewust van mijn eigen rol in mijn levensgeluk en nam ontslag als leerkracht.”

Machteld Verkerk

Via mijn vorige werkgever ben ik in contact gekomen met Dynamisch Bureau. Ik was erg ongelukkig op mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs en dat had ook een grote impact op mijn privéleven. Ik zag het leven eerlijk gezegd niet meer zitten.

Tijdens het traject bij Dynamisch Bureau kreeg ik inzicht in mijn talenten en mogelijke functies waarin die talenten het beste tot hun recht zouden kunnen komen. Daarnaast hebben de gesprekken met mijn coach mij laten inzien dat ik niets MOET, en dat ik altijd een keuze heb.

Ik werd me bewust van mijn eigen rol in mijn werk- en levensgeluk. Ik leerde te voelen wat bij mij past en daarvoor te kiezen. Uiteindelijk heb ik ontslag genomen, ook al verspeelde ik hiermee al mijn rechten.

Zowel door netwerken als solliciteren, is het tijdig gelukt weer aan de slag te komen. Ik werk nu parttime als officemedewerker in loondienst en als zelfstandig webbouwer. 

Ik voel mij veel vrijer, gelukkiger en in balans. Ik kan nu meer genieten van de momenten dat ik niet hoef te werken, al heeft het tijd nodig om daaraan te wennen en te leren om ‘uit de tredmolen te stappen’.

Mijn advies aan anderen? Als je werk niet goed voelt, stop dan zo snel mogelijk, blijf niet doormodderen en daardoor kostbare jaren verspillen. Leef je dromen en doe wat goed voelt. Zet daarbij zoveel mogelijk je eigen unieke talenten in, om zowel de wereld als jezelf rijker te make