Edith Hählen: “Ik kreeg veel vertrouwen en steun van mijn coach en ben nu succesvol als zelfstandige. Ik woon en werk nu zelfs een deel van de tijd op Gran Cranaria.”

Edith Hählen
Ik werkte jarenlang als leerkracht in het speciaal onderwijs tot ik een auto-ongeluk kreeg. Ik kreeg een whiplash en hierdoor had ik veel pijn en was ik snel moe. Ik had ik geen energie meer voor een sociaal leven en voor de klas staan was ook veel te belastend. Een periode heb ik nog geprobeerd te werken totdat ik helemaal óp was.

Toen ik ruim een jaar thuis zat, werd ik door mijn werkgever in contact gebracht met Dynamisch Bureau voor een 2e spoor traject. Ik was erg blij hulp te krijgen in mijn situatie en het klikte direct met mijn coach. Ik had nog twee andere bureaus bezocht, maar de keuze voor Dynamisch Bureau was snel gemaakt.

De persoonlijke begeleiding in het traject en extra’s zoals de TMA Talentenanalyse en het maken van professionele foto’s vond ik fantastisch. Ook wist ik door de tips en vragen van de coach steeds de juiste koers te behouden en goede beslissingen te nemen.

In het traject heb ik in overleg met mijn coach contact gelegd met twee organisaties. Bij beide kon ik werkervaring opdoen tot het einde van mijn dienstverband: leerlingen begeleiden in de robotica en zorgleerlingen één op één begeleiden. Na mijn WIA-aanvraag kon ik ook voor beide betaald blijven werken als zelfstandige.

Het is fijn dat Dynamisch Bureau ook trajecten doet via het UWV. Hierdoor kon ik vergoed door UWV nog een traject bij Dynamisch Bureau volgen waarbij ik begeleiding kreeg bij het werken als zelfstandige. Dat was heel zinvol en ik kreeg veel vertrouwen en steun van mijn coach. Nu heb ik zelfs twee bedrijven!

Ik begeleid als zelfstandige zorgleerlingen individueel onder de naam Ledith, dit staat voor: “Leren met Edith”. Ik leg hierbij mijn focus op kinderen van expats. Daarnaast ben ik bezig een bedrijf op te zetten op Gran Canaria voor tijdens de schoolvakanties, Kids & Bricks. Naast spelen met Lego, geef ik allerlei activiteiten zoals stop motion video’s maken, robotica, bouwen en Engels leren. Dit kan individueel, als groep zoals een kinderfeestje, of als zomerkamp. Dat ik vier talen spreek, komt hier goed van pas. Kids & Bricks is een groot nieuw avontuur waardoor ik in een heerlijk klimaat woon en werk, veel leuke nieuwe mensen leer kennen en doe wat ik voor sta: leren leuk maken voor kinderen!

Wat ik nog kwijt wil aan anderen in een soortgelijke situatie? Weet dat waar deuren dicht gaan, ook weer deuren opengaan. Geef nooit op en werk stap voor stap aan het bereiken van je doel. Volg je hart en doe werk wat je leuk vindt. Dynamisch Bureau kan je daar goed bij helpen!