Christine Hartmann : “Kom uit je comfortzone en wees niet bevreesd om je oude zekerheden in te ruilen voor een nieuw avontuur. “

Bea Carels

“Via mijn werkgever kwam ik in contact met Dynamisch Bureau. Ik was erg ongelukkig in mijn werk als maatschappelijk werker en was burn-out geraakt. Na 30 jaar in dit vak, was ik duidelijk toe aan iets nieuws.

Toen ik thuis kwam te zitten, had ik tijd om na te denken over mijn werk, leven en toekomst. Ik stond ik op een kruispunt in mijn leven en stelde mijzelf de vraag: wat kan ik, wat wil ik echt? Met behulp van mijn coach van Dynamisch Bureau ben ik dit verder gaan onderzoeken. Mijn coach heeft goed doorgevraagd en geluisterd. Zij liet mij heel erg in mijn waarde wat ik als heel prettig heb ervaren.

Het werd in de coaching steeds duidelijker waar ik heen wilde. Ik wilde mijn droom verwezenlijken, het roer moest om! Glas in lood maken en klussen. Daar word ik gelukkig van! Ik wilde mijn hart volgen en van mijn passie om creatief bezig te zijn, mijn werk maken.

Ik heb in mijn zoektocht de website van De Klusvrouw gevonden. Dit is een bedrijf waar je opgeleid kan worden als klusvrouw en onder die vlag aan de slag kan. Er werd toevallig net een open dag georganiseerd. Ik ben hier naartoe gegaan en helemaal enthousiast weer thuis gekomen.

Diverse cursussen zoals tegelen, sanitair vervangen, vloeren egaliseren, vloeren leggen, behangen, schilderen en allerlei boortechnieken volgden. Daarnaast heb ik ook een certificaat in verband met veiligheid behaald. Dit alles samen met vrouwen met een gedeelde passie. Het was erg leerzaam en enorm gezellig. Deze vrouwen zijn nu mijn collega’s die voorheen ook iets heel anders deden, zoals maatschappelijk werk, fysiotherapie of verpleegkunde. Ik heb doe nu dingen waar ik veel plezier aan beleef, samen met 17 andere klusvrouwen door heel Nederland.

Mijn advies aan anderen die zich in soortgelijke situatie bevinden? Volg je hart, doe wat je een blij gevoel geeft. En blijf vooral trouw aan jezelf. Schroom niet om out-of-the-box te denken. Kom uit je comfortzone en wees niet bevreesd om je oude zekerheden in te ruilen voor een nieuw avontuur. Maak jezelf gelukkig, een ander doet dat niet!”