Aleksandra Rogala: “In de natuur zijn wij veel situaties tegengekomen waar ik gespiegeld werd en veel kon leren over mezelf. Mijn coach heeft mij weer in het licht gezet.”

Aleksandra Rogala
Via het UWV kwam ik in contact met Dynamisch Bureau voor een Werkfit Maken traject. Bij het matchingsgesprek hoorde ik van een coach die vooral wandelend coachte en veel met de natuur werkte. Ik was eigenlijk gelijk verkocht en de kennismaking met mijn coach bevestigde dit. Dit contact was fijn, warm en persoonlijk. Ik had het gevoel dat ik begrepen en gehoord werd. Waardoor ik heel snel al mezelf kon zijn en veel deelde over mijn situatie. Die openheid werd goed ontvangen en die kreeg ik ook terug. De relatie voelde heel gelijkwaardig en ondersteunend.

Mijn situatie was in die tijd verre weg van ideaal. Door een langdurige depressie kon ik zelf weinig overzicht en structuur aanbrengen aan mijn dag, laat staan werk zoeken en gaan werken. Ik zat in de knoop met mezelf en dat had zijn weerslag op alle vlakken van mijn leven. Ik zag minder mensen, had weinig eetlust en als het lukte om uit mijn bed te stappen was dat het succes van de dag. Ik wist niet meer wie ik echt was en waar ik werkelijk gelukkig van werd.

De inspanningen die ik voor het traject al had gedaan waren voornamelijk veel gesprekken voeren met een psycholoog en deelnemen aan diverse groepen binnen de GGZ. Ook deed ik mijn best om een aantal zaken wel gestructureerd te doen. Dit lukte soms beter dan andere keren. Op zich had ik op een gegeven moment best veel handvaten gekregen om ergens mee te starten, maar die eerste stap maken, bleef moeilijk.

Dynamisch Bureau bracht mij weer verder. De begeleiding heb ik ervaren als zeer professioneel en toch persoonlijk. De afspraken met mijn coach gaven mij motivatie om de deur uit te gaan en leerde mij om meer stappen zetten in zelfontwikkeling.

Het was fijn om te weten dat naast mijn coach er ook ‘hulptroepen’ waren vanuit Dynamisch Bureau zelf. Zo heb ik een keer een Jobconnection bijgewoond en veel geleerd van mede coachees over hun loopbaan en verschillende beroepen. De begeleiding vanuit Dynamisch Bureau heeft mij echt verder gebracht in zowel werk als mijn privéleven.
Mijn situatie nu is een stuk beter. Recent ben ik in een nieuwe branche gaan werken, van de horeca heb ik de overstap gemaakt naar de kinderopvang. Naast een nieuwe baan, ben ik ook met een opleiding gestart tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Dit alles vraagt veel timemanagement en doorzettingsvermogen. Voor beide aspecten heb ik veel handvatten gekregen tijdens mijn coaching waardoor ik alles nu een stuk overzichtelijker aan kan pakken en mezelf niet weer verlies. Ik heb weer regelmaat en structuur in mijn leven, iets waar ik een lange tijd naar op zoek was. Ik zit ook een stuk lekkerder in mijn vel omdat ik nu doe waar ik zelf ook gelukkig van word: kinderen verzorgen en begeleiden waarbij ik ook even zelf kind kan zijn ☺.
Wat zo ontzettend goed bij mij aansloot is het wandelen in de natuur. Ik ben een gevoelsmens waardoor ik mij meer geaard en verbonden voelde in de natuur. In de natuur zijn wij veel situaties tegengekomen waar ik gespiegeld werd en veel kon leren over mijzelf en mijn manieren van aanpak. Naast de directe natuur en verbinding ermee, heeft mijn coach vaak mooie oefeningen en kaarten ingezet om mij te helpen dichter bij de oorzaak of het gevoel te komen waar ik op dat moment mee zat. Mijn coach heeft mij weer in het licht gezet en zelfvertrouwen gegeven.

Wat ik andere zou adviseren is een coach te kiezen die wandelt en met de natuur werkt. Iemand die met je meedenkt en kijkt naar je situatie en je daarbij ondersteunt is het fijnst wat ik mijzelf heb kunnen wensen tijdens mijn proces. Het heeft mij zoveel gebracht om vaste afspraken te maken en daarbij de deur uit te gaan om te wandelen, in plaats van weer een gesprek binnen te voeren.
Onderzoek daarnaast wat jouw talent is en waar je goed in bent, maar vooral wat je leuk vindt. Alleen dan kan je een passend beroep vinden die je werkelijk vol houdt en motiveert om ‘s ochtends op te staan. Werken zou je leven moeten verrijken, niet uitputten!

In de toekomst hoop ik mijn opleiding af te ronden en nog lang een fijne samenwerking te hebben met mijn werkgever. Ik hoop nog vele dingen te leren over mijzelf en van anderen. Daarnaast zou ik graag uiteindelijk verder willen bouwen aan mijn loopbaan en uiteindelijk een eigen onderneming starten.

Het leven schenkt je altijd cadeautjes, het is aan jezelf om het zo te zien en ze aandachtig uit te pakken.