• Nederlands
  • Engels

Regio Den Haag

Regio Rotterdam

Regio Leiden

Regio Haarlem

Regio Amsterdam

team

Elke ervaring is uniek

Dynamisch Bureau speelt flexibel in op mensen met verschillende achtergronden en hulpvragen. Iedere coachee wordt geholpen om talenten en mogelijkheden te ontdekken en te benutten. Lees de ervaringen van onze coachees die met behulp van een traject bij Dynamisch Bureau hun weg naar werk terug hebben gevonden.

chantal

“Ik kreeg veel vertrouwen en steun van mijn coach en ben nu succesvol als zelfstandige. Ik woon en werk nu zelfs een deel van de tijd op Gran Cranaria.”

Ik werkte jarenlang als leerkracht in het speciaal onderwijs tot ik een auto-ongeluk kreeg. Ik kreeg een whiplash en hierdoor had ik veel pijn en was ik snel moe. Ik had ik geen energie meer voor een sociaal leven en voor de klas staan was ook veel te belastend. Een periode heb ik nog geprobeerd te werken totdat ik helemaal óp was.

Toen ik ruim een jaar thuis zat, werd ik door mijn werkgever in contact gebracht met Dynamisch Bureau voor een 2e spoor traject. Ik was erg blij hulp te krijgen in mijn situatie en het klikte direct met mijn coach. Ik had nog twee andere bureaus bezocht, maar de keuze voor Dynamisch Bureau was snel gemaakt.

De persoonlijke begeleiding in het traject en extra’s zoals de TMA Talentenanalyse en het maken van professionele foto’s vond ik fantastisch. Ook wist ik door de tips en vragen van de coach steeds de juiste koers te behouden en goede beslissingen te nemen.

In het traject heb ik in overleg met mijn coach contact gelegd met twee organisaties. Bij beide kon ik werkervaring opdoen tot het einde van mijn dienstverband: leerlingen begeleiden in de robotica en zorgleerlingen één op één begeleiden. Na mijn WIA-aanvraag kon ik ook voor beide betaald blijven werken als zelfstandige.

Het is fijn dat Dynamisch Bureau ook trajecten doet via het UWV. Hierdoor kon ik vergoed door UWV nog een traject bij Dynamisch Bureau volgen waarbij ik begeleiding kreeg bij het werken als zelfstandige. Dat was heel zinvol en ik kreeg veel vertrouwen en steun van mijn coach. Nu heb ik zelfs twee bedrijven!

Ik begeleid als zelfstandige zorgleerlingen individueel onder de naam Ledith, dit staat voor: “Leren met Edith”. Ik leg hierbij mijn focus op kinderen van expats. Daarnaast ben ik bezig een bedrijf op te zetten op Gran Canaria voor tijdens de schoolvakanties, Kids & Bricks. Naast spelen met Lego, geef ik allerlei activiteiten zoals stop motion video’s maken, robotica, bouwen en Engels leren. Dit kan individueel, als groep zoals een kinderfeestje, of als zomerkamp. Dat ik vier talen spreek, komt hier goed van pas. Kids & Bricks is een groot nieuw avontuur waardoor ik in een heerlijk klimaat woon en werk, veel leuke nieuwe mensen leer kennen en doe wat ik voor sta: leren leuk maken voor kinderen!

Wat ik nog kwijt wil aan anderen in een soortgelijke situatie? Weet dat waar deuren dicht gaan, ook weer deuren opengaan. Geef nooit op en werk stap voor stap aan het bereiken van je doel. Volg je hart en doe werk wat je leuk vindt. Dynamisch Bureau kan je daar goed bij helpen!

Edith Hählen

Mail: info@ledith.nl
Website: www.ledith.nl en www.kidsandbricks.es

chantal

“Ik heb in het traject geleerd om mezelf te accepteren zoals ik ben en heb daar nu mijn loopbaan op afgestemd.”

De organisatie waar ik werkte, was aan veranderingen onderhevig en ik was er niet meer op mijn plek. Na 12,5 jaar met veel plezier te hebben gewerkt, heb ik samen met mijn werkgever besloten om afscheid te nemen en kwam ik in aanmerking voor een outplacement. Via Google kwam ik op de website van Dynamisch Bureau en wat ik las, sprak me aan. De persoonlijke en prettige aanpak werd in het kennismakingsgesprek bevestigd.
De eerste periode was zwaar. Gelukkig heeft mijn coach me daarin goed begeleid. Mijn ervaring is dat je echt door de rouwfase heen moet anders kun je niet met een frisse blik naar de toekomst kijken.

Ik heb in het traject beter zicht gekregen op mijn talenten door middel van talentenkaartjes en de uitgebreide rapportage van mijn talenten en drijfveren. Ook de begeleiding bij het opnieuw vormgeven van mijn CV en een doelstelling schrijven, heeft mij enorm geholpen. Dankzij alle inzichten en mijn persoonlijke ontwikkeling tijdens het traject, heb ik de stap gezet om als ZZP-er te starten. Vervolgens ben ik ook goed begeleid bij het schrijven van mijn ondernemingsplan en het maken van mijn website.

Wat mij nog het meest heeft geholpen, is dat ik in het traject heb geleerd om mezelf te accepteren zoals ik ben. Ik stem daar nu mijn loopbaan op af. Mijn advies aan anderen? Zoek een goede coach, die werkt op basis van vertrouwen, openheid, eerlijkheid en die prikkelt en uitdaagt. Dan kom je er sterker uit. Bij Dynamisch Bureau kan je voor zo’n coach zeker goed terecht.

Chantal Lamens

Mail: chantal@talvancommunicatie.nl

peter

“Zonder het vertrouwen van mijn coach en anderen tijdens deze moeilijke periode was ik niet gekomen waar ik nu ben.”

Bij mijn vorige werkgever heb ik ruim 25 jaar gewerkt waarvan de laatste 12 jaar als medewerker salarisadministratie. Ik werkte met heel veel plezier en kon het ook goed vinden met mijn collega’s.

Mijn functie is op een bepaald moment dusdanig veranderd dat het niet echt meer bij mij paste. Mijn werkgever en ik hebben uiteindelijk in goede harmonie afscheid genomen. Ik kreeg een vaststellingsovereenkomst aangeboden met een outplacementtraject bij Dynamisch Bureau.

Vanaf de eerste kennismaking met mijn coach van Dynamisch Bureau was er een klik die ik normaal niet snel bij een “vreemde” heb. Meestal houd ik een veilige afstand voor mezelf. Over mijn gevoel praten was iets wat ik al helemaal niet deed. Toch was die belemmering er tijdens de gesprekken die ik met mijn coach had niet. Het voelde heel vertrouwd. Mijn afspraken werden momenten waar ik naar uitkeek.

De situatie waar ik in terecht was gekomen had veel meer impact op me dan ik mij in eerste instantie realiseerde en heeft mij heel onzeker gemaakt. Ook was er op het gebied van solliciteren heel veel veranderd. Omdat ik op zoek moest naar ander werk kwamen er allerlei zaken op mij af. Al deze aspecten kregen aandacht in het traject. Ik heb mijn CV bijgewerkt en aangepast aan de huidige standaard. Ook heb ik een LinkedIn profiel gemaakt. Voor iemand die niets met social media heeft, is dat een heel grote stap. In een groepssessie ben ik hiermee aan de slag gegaan. Fijn te zien dat je niet de enige bent. Opeens werd ik op LinkedIn gevonden door recruiters!

Uiteindelijk ben ik via een proefplaatsing weer aan het werk gegaan. Ik ben in een hecht en heel gezellig team terechtgekomen. Mijn nieuwe collega’s gaven mij vanaf het begin het gevoel dat ik welkom was. Omdat het een heel andere manier van werken is dan ik gewend was, had ik met het werk veel moeite tot ik er op een bepaald moment niet meer het vertrouwen in had dat dit “mijn” plek was. Gelukkig dacht mijn leidinggevende hier anders over en had zij wel vertrouwen in mij. In een driegesprek met mijn coach van Dynamisch Bureau en mijn werkgever hebben we, aan de hand van mijn TMA Talentenanalyse, mijn functioneren besproken en hoe ik het best begeleid kan worden. Na verlenging van de proefplaatsing heb ik nu een contract van een half jaar en ik heb het heel erg naar mijn zin.

Zonder het vertrouwen van mijn coach, mijn nieuwe leidinggevende en anderen tijdens deze moeilijke periode was ik niet gekomen waar ik nu ben. Ik adviseer iedereen dan ook om hulp te zoeken als je ook in zo’n situatie komt als ik. Dynamisch Bureau kan ik je van harte aanbevelen.

Peter Eijs

Mail: peter.eijs@gmail.com

chantal

“Ik zag in dat niets MOET, en dat ik altijd een keuze heb. Ik werd me bewust van mijn eigen rol in mijn levensgeluk en nam ontslag als leerkracht.”

Via mijn vorige werkgever ben ik in contact gekomen met Dynamisch Bureau. Ik was erg ongelukkig op mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs en dat had ook een grote impact op mijn privéleven. Ik zag het leven eerlijk gezegd niet meer zitten.

Tijdens het traject bij Dynamisch Bureau kreeg ik inzicht in mijn talenten en mogelijke functies waarin die talenten het beste tot hun recht zouden kunnen komen. Daarnaast hebben de gesprekken met mijn coach mij laten inzien dat ik niets MOET, en dat ik altijd een keuze heb.

Ik werd me bewust van mijn eigen rol in mijn werk- en levensgeluk. Ik leerde te voelen wat bij mij past en daarvoor te kiezen. Uiteindelijk heb ik ontslag genomen, ook al verspeelde ik hiermee al mijn rechten.

Zowel door netwerken als solliciteren, is het tijdig gelukt weer aan de slag te komen. Ik werk nu parttime als officemedewerker in loondienst en als zelfstandig webbouwer. Ik voel mij veel vrijer, gelukkiger en in balans. Ik kan nu meer genieten van de momenten dat ik niet hoef te werken, al heeft het tijd nodig om daaraan te wennen en te leren om ‘uit de tredmolen te stappen’.

Mijn advies aan anderen? Als je werk niet goed voelt, stop dan zo snel mogelijk, blijf niet doormodderen en daardoor kostbare jaren verspillen. Leef je dromen en doe wat goed voelt. Zet daarbij zoveel mogelijk je eigen unieke talenten in, om zowel de wereld als jezelf rijker te maken.

Machteld Verkerk

Mail: info@vamachteld.nl
Website: www.vamachteld.nl

gerdien

“Door de begeleiding durfde ik de stap te zetten naar een eigen bedrijf.”

Door de inzichten die ik bij Dynamisch Bureau heb opgedaan en het enthousiasme van mijn coach durfde ik de stap te zetten om als zelfstandig ondernemer te starten. Mijn coach was betrokken en objectief. Ze maakte gebruik van diverse technieken waarmee ik zelf aan de slag ging om helderheid te krijgen. Dat maakte dat ik direct zelf veel invloed had op mijn eigen traject.

Ik was HR-manager en afdelingsmanager bij een klein bedrijf met ongeveer 50 medewerkers. Ik merkte steeds meer dat ik door de diversiteit in mijn takenpakket niet meer goed wist waar ik goed in was en wat ik leuk vond. Dit maakte me onzeker over mijn functioneren en over mijn toekomst en ook een beetje doelloos met betrekking tot een eventuele volgende baan.

Terwijl ik het traject was gestart bij Dynamisch Bureau werd het bedrijf verkocht en werd ik boventallig waardoor de noodzaak nog groter werd om duidelijker in kaart te krijgen wat mijn sterke kanten zijn en wat ik leuk vind. Daar heeft de begeleiding uitstekend bij geholpen.

Ik ben nu eigenaar van Gerdiensten, waar ik ondernemers een plek bied waar je terecht kunt om aan je bedrijf te werken, waar ik workshop-ruimte verhuur en ondernemers de mogelijkheid bied onderling te netwerken.

Mijn persoonlijke boodschap: “gun jezelf een coach en ontdek en ga doen wat bij je past!”

Gerdien van Druten
Mail: info@gerdiensten.nl
Website: www.gerdiensten.nl

willem

“Nieuw werk vinden op mijn leeftijd zou lastig kunnen worden. Maar het is me wel gelukt.”

Toen ik wist dat ik mijn baan kwijt zou gaan raken door een ontslagsituatie heb ik op internet gezocht naar outplacementbureaus. De website van Dynamisch Bureau sprong eruit. Met vijf bureaus heb ik een kennismakingsgesprek gevoerd en het gesprek bij Dynamisch Bureau sprak mij het meeste aan. 

Mijn coach had niet meteen een oordeel, luisterde goed en kwam niet met een tot in detail ingevuld plan. Dat beviel mij goed. Ik heb zelf de insteek ‘als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan’. Een in detail vastgesteld traject is voor mij te benauwend, , dus deze werkwijze beviel mij goed.

Ik was nog nooit ontslagen en ik had wel even iets van ‘wat gebeurt er nou?’ Je hoort vaak dat vinden van werk op 60-jarige leeftijd lastig is. Weinig hoopgevend. Maar maanden thuis zitten leek me niets en ik wilde zo snel mogelijk aan het werk. Ik heb nu werk in het ziekenhuis waar ik in het verleden 23 jaar heb gewerkt en daar ben ik dik tevreden mee. Ik voel me thuis en ik werk nu 4 dagen per week in plaats van 6 dagen zoals in mijn vorige baan. Het salaris is aanzienlijk lager, maar meer dan genoeg om heel leuk van te kunnen leven.

In het traject kon ik zelf de regie houden en er was precies genoeg druk of rem op het moment dat dat nodig was. Ik vond het prettig dat er ook ruimte was om zaken te bespreken die niet direct met het vinden van werk te maken hadden.

Het terugkerend advies om geduld te hebben, heeft mij erg geholpen. Ik kreeg het vertrouwen dat het op den duur wel goed zou komen. Daarnaast heb ik veel gehad aan de hulp bij het maken van een goede CV en LinkedIn profiel. Mijn coach adviseerde me te netwerken wat ik niet op dag één heb omarmd. Maar toen ik serieus met netwerken aan de slag ging, had ik wel zo een baan.

Welke tips ik heb voor anderen in een vergelijkbare situatie? Ten eerste: probeer niet te twijfelen aan jezelf, blijf kritisch en geduldig. Begin daarnaast zo snel mogelijk met netwerken en zoek een goede coach die je kan begeleiden en tegen wie je aan kan praten. Ik adviseer je Dynamisch Bureau!

Ten slotte: als je dan toch zonder werk zit, probeer dan maar zo veel mogelijk te genieten van de vrijheid en de mogelijkheden die je hebt. Ik werk sinds mijn 18e en was voor mijn ontslag nog nooit 6 maanden ‘vrij’ geweest. Ik heb in de tijd als werkzoekende veel geklust, maar ook meer dan normaal contact gehad met familie en vrienden. Dat was zeker de moeite en onzekerheid waard!

Willem Moerland
Mail: w.moerland@hotmail.com
sandra

“Ook met arbeidsbeperkingen kun je een andere baan vinden; er zijn werkgevers die je een kans bieden.”

Via mijn werkgever ben ik aangemeld bij Dynamisch Bureau voor een 2e spoortraject. Ik was deels ziek gemeld, kon mijn functie niet meer aan en het was nodig om bij een andere werkgever werk te zoeken. Ik voelde me erg onzeker of er nog wel een werkgever zat te wachten op iemand met beperkingen, zoals ik.

Door de begeleiding van mijn coach bij Dynamisch Bureau kreeg ik meer zelfvertrouwen. We gingen het hebben over mijn talenten en het positieve werd benadrukt.

Toen ik eraan toe was, ben ik door Dynamisch Bureau “in de schijnwerpers gezet”, dat wil zeggen dat mijn profiel werd gedeeld met het netwerk van Dynamisch Bureau en via social media. Hierbij werd gevraagd naar een werkervaringsplek voor mij. Meerdere mensen reageerden en uiteindelijk heb ik voor de functie van frontoffice medewerker bij Medivus gekozen.

De werkervaringsplek was een succes en het werd daarna betaald werk. Eerst op detacheringsbasis en nu heb ik een jaarcontract. Ik ben daar erg blij mee. Medivus gaf mij een kans om te werken met mijn beperkingen. Ik word gewaardeerd en mijn talenten worden gezien. Ik kan nu goed rondkomen van mijn inkomen en mijn WIA-uitkering. Ik heb nu ook rust gevonden op financieel vlak en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Aan anderen wil ik meegeven dat je met arbeidsbeperkingen toch een andere baan kan vinden, ook al duurt het wat langer. Geef niet op en blijf vooral positief. Er zijn werkgevers die je een kans geven. Voor de begeleiding daarnaartoe heb je aan Dynamisch Bureau een goede!

Sandra Korenblom

Mail: sandra@korenblom.nl

erwin

“Lange tijd ben ik bang geweest dat ik met 50+ niet meer een baan zou kunnen krijgen. Dit bleek duidelijk een misvatting te zijn.”

Mijn werk is in 2015 door outsourcing komen te vervallen. Mijn toenmalige werkgever heeft mij toen in contact gebracht met Dynamisch Bureau waar ik een outplacementtraject kon gaan volgen. Ik voelde me zeer onbehagelijk bij mijn ontslagsituatie. Al 16 jaar had ik niet meer gesolliciteerd en ik kon goed hulp gebruiken bij het benaderen van de arbeidsmarkt.

Toen ik daar aan toe was kreeg ik in het traject het advies om te gaan netwerken. Ik heb lange tijd de kracht van netwerken zeer onderschat. Toen ik over een drempel was, ben ik daar actief mee aan de slag gegaan. Ik liet mij zien op beurzen en bijeenkomsten en ik heb veel gehad aan de aanbevelingen hoe ik LinkedIn effectief kan inzetten bij het vinden van werk. Ik werd na het optimaliseren van mijn profiel wel 3 á 4 keer per week benaderd voor een mogelijke vacature.

Via LinkedIn heb ik een leuke baan gevonden met zelfs een hoger salaris dan eerst en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ik heb de begeleiding in het traject als bijzonder prettig ervaren. Mijn coach staat erg enthousiast in haar werk en dat werkt aanstekelijk.

Ik zie mijn toekomst positief in. Lange tijd ben ik bang geweest dat ik met 50+ geen nieuwe baan zou vinden. Dit bleek duidelijk een misvatting. Mijn advies: haal uit het negatieve juist het positieve. Dit wordt ook tijdens een sollicitatie erg gewaardeerd. Zit niet bij de pakken neer en wees zichtbaar. Kijk welke kansen je met netwerken en LinkedIn kan creëren. Het heeft mij erg geholpen.

Erwin Lemmers

Mail: erwin.lemmers@doex.nl

robbert

“Ik heb nu weer zin in het leven en ben lekker aan de slag. Ik doe hele andere dingen dan ik jarenlang gedaan heb én die ik leuk vind.”

Bijna 20 jaar heb ik als bedrijfsleider gewerkt en dat paste op een gegeven moment niet meer bij mij. Ik was overspannen geworden en kwam tot de conclusie dat ik met mijn loopbaan een andere richting op wilde gaan. Mijn hele leven stond op zijn kop.
Ik wilde graag professioneel begeleid worden zodat ik écht de juiste loopbaankeuze kon gaan maken. Via via ben ik doorverwezen naar Dynamisch Bureau.

Bij de kennismaking met mijn coach had ik meteen het idee dat zij mij volledig begreep en zij mij ook het advies en de ruimte kon geven die ik nodig had.

De begeleiding bij Dynamisch Bureau heb ik als zeer prettig ervaren. Ik werd serieus genomen en er werd naar mij geluisterd. Ik heb uiteindelijk zelf de keuze gemaakt om in de logistiek te gaan werken zonder dat mijn coach mij in een bepaalde richting stuurde.
Het beroepskeuzeonderzoek en de talentenanalyse vond ik erg zinvol. Ook in mijn omgeving heb ik navraag gedaan welke talenten zij in mij zagen. Daar kwamen talenten uit waar ik geen moment bij stil heb gestaan en die wel degelijk een positieve invloed hebben op mijn functioneren.
In het traject werd veel aandacht besteed aan netwerken en het aangaan van oriënterende gesprekken. Via mijn eigen netwerk ben ik in contact gekomen met iemand die vertrouwen in mij had en mij uiteindelijk de mogelijkheid heeft geboden om te komen werken als logistiek coördinator.

Ik heb nu weer zin in het leven en ben lekker aan de slag. Ik heb weer structuur en ik doe hele andere dingen dan ik gedaan heb én die ik leuk vind. Vanuit hier kan ik mij weer verder ontwikkelen.

Mijn advies aan anderen is: neem de tijd, maak de keuzes vanuit jezelf en laat je zo min mogelijk beïnvloeden door anderen. Daarnaast: onderschat je eigen kwaliteiten niet, kom erachter welke dat zijn en gebruik ze goed!

Robbert Kroon

Mail: robbertkroon@hotmail.com

Joke

“Het heeft me enorm geholpen om mijn netwerk effectiever in te zetten in mijn zoektocht naar werk.”

Al langere tijd geleden ben ik via de site in contact gekomen met Dynamisch Bureau. Ik had mij toen geabonneerd op de artikelen en werd steeds op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en leuke tips.

Het bijzondere is dat ik vergelijkbaar werk deed als de loopbaancoaches van Dynamisch Bureau. Toen ik zelf zonder werk kwam te zitten, heb ik een kennismaking aangevraagd bij Dynamisch Bureau en dat klikte direct. Voor mij voelde het goed om te sparren met een professional om te kijken of ik op de goede weg zat en om te onderzoeken wat ik nu echt wilde in mijn verdere loopbaan. Spaces, waar hun kantoor in Den Haag is gevestigd, vind ik daarnaast een enorm inspirerende plek.

Wat me het meest heeft geholpen in het traject was het up to date maken van mijn CV, goed kijken naar mijn LinkedIn profiel en de tips hoe ik mijn netwerk effectiever kan inzetten in de zoektocht naar werk.

Uiteindelijk heb ik een andere baan gevonden in hetzelfde werkveld. Ik ben nu accountmanager/job coach bij een tot één van de grootste werkgevers voor onder andere, gesubsidieerde arbeid in Den Haag. Dat voelt goed en ik zie mijn toekomst positief in. Dit is mede gelukt dankzij de ondersteuning van Dynamisch Bureau.

Ik adviseer iedereen gebruik te maken van een coach bij Dynamisch Bureau, het helpt echt! Misschien denk je van tevoren dat het niet nodig is maar het is fijn als er iemand met je meedenkt!

Joke Spaans

Mail: jmc.spaans@versatel.nl

danny

“Ik werd gestimuleerd te netwerken en heb daardoor snel een nieuwe baan gevonden. Voor mij en mijn gezin een grote opluchting!”

Na 23 jaar trouwe dienst werd ik ineens ontslagen wegens een reorganisatie. Mijn werkgever bood mij een traject aan bij Dynamisch Bureau. Na een eerste kennismaking had ik er alle vertrouwen in dat mijn coach mij kon helpen mijn gedachten te ordenen en mij kon helpen om de juiste stappen te zetten voor de toekomst.

In 23 jaar is er natuurlijk erg veel veranderd in de manier waarop je potentiële werkgevers het beste benadert. Het was voor mij erg prettig om daarbij geholpen te worden.

De begeleiding van Dynamisch Bureau heb ik als zeer positief ervaren. Aanvankelijk werd ik afgeremd in het solliciteren om eerst de juiste visie te bepalen (talenten definiëren, CV opstellen, doelstelling schrijven, etc.). Verderop in het traject werd ik juist aangemoedigd om veel te gaan netwerken naast het solliciteren.

Wat mij vooral aansprak in het traject, was het persoonlijke contact met mijn coach en de open sfeer. Maar ook de grondige analyse van mijzelf, mijn leven en mijn verwachtingen hebben mij erg geholpen. Ik ben gestimuleerd in het opzetten van mijn netwerk en heb zo een werkgever gevonden die geheel bij mijn wensen aansluit.

Ik adviseer anderen die in dezelfde situatie zitten om ook professionele begeleiding te zoeken. Zo kunnen ze zich goed bezinnen op de toekomst en kunnen ze net als ik snel een baan vinden die bij ze past!

Danny Hagg

Mail: danny.hagg@ziggo.nl

yvonne

“Ik heb door de begeleiding weer grip gekregen op mijn situatie. Dit geeft mij veel rust en vertrouwen in de toekomst.”

Het eerste dat mijn coach zei, was: “Het gaat om jou en we doen het op jouw manier!” Deze persoonlijke benadering had mij bij het lezen van de website al direct aangetrokken.

Bij Dynamisch Bureau heb ik in het kader van mijn re-integratie tijdens mijn ziekte, een 2e spoortraject gevolgd. Ik ben begeleid in het opkomen voor mijzelf en leerde zodanig voor mijzelf te zorgen waardoor ik mijn grenzen beter kon aangeven en niet oververmoeid raakte. Ook heb ik geleerd om assertieve gesprekken met mijn leidinggevende te voeren. De technieken uit deze methode gebruik ik dagelijks. Ik heb weer grip gekregen op dingen, ik kom sneller in actie en heb meer de controle in eigen hand. Dit geeft mij veel rust en vertrouwen in de toekomst.

We zijn aan de slag gegaan met de mogelijkheden die er vanuit mijn ziekte wél zijn, waardoor ik snel in een andere aangepaste functie terug kon naar mijn huidige werkgever. Heel praktisch hielp Dynamisch Bureau mij met de financiële en arbeidsrechtelijke zaken die ten gevolge van mijn ziekte niet meer klopten.

Naast mijn baan heb ik door dit traject ook mijn passie gevonden. Door te leren luisteren naar mijn eigen lichaam en mijn hart te volgen. Ik werk nu, naast mijn baan, als vrijwilliger op een kinderboerderij en begeleid volwassenen met een verstandelijke beperking in het leren werken in de moestuin. Mijn droom is om zelf een zorgboerderij op te zetten. Het ‘hoe en wat’ komt nog. Geweldig toch!

Yvonne Moerland

Mail: ymoerland@tiscali.nl

jessica

“Het eerste gesprek voelde meteen goed. Er werd een veilige omgeving gecreëerd en mijn coach had kennis van zaken.”

Via Google heb ik Dynamisch Bureau gevonden. Ik zat ineens zonder werk en mijn werkgever had een outplacementbudget ter beschikking gesteld. Ik maakte mij in die periode erg veel zorgen over de toekomst.

Ook had mijn zelfvertrouwen een enorme deuk gekregen door dat ik “eruit lag”. Ik heb contact gelegd met drie outplacementbureaus en uiteindelijk gekozen voor Dynamisch Bureau omdat het eerste gesprek meteen goed voelde. De aanpak is persoonlijk, professioneel en betrokken.

Ik heb altijd als leidinggevende gewerkt in de zorg, maar ik wilde iets anders. In het traject heb ik een juiste richting geformuleerd en ben ik ook weer aan het werk gekomen. Ik ben weer optimistisch en het gaat goed. De hulp bij het maken van een mooie CV, een goede motivatiebrief en het oefenen van de gesprekken hebben hier zeker aan bijgedragen. En vanuit de Geweldloze Communicatie heb ik belangrijke inzichten meegekregen, zoals wat ik nodig heb om verder te kunnen en waar mijn behoeften liggen.

Als je je baan verliest en je ziet je toekomst niet duidelijk voor ogen, zoek dan mensen die je daarbij kunnen helpen. Er is altijd perspectief, maar soms moet iemand je even de juiste kant op helpen. Dynamisch Bureau kan ik dan van harte aanbevelen!

Jessica Zalmann
Mail: jjmzalmann@kpnmail.nl

gerrie

“Mijn coach hielp mij door de rouwfase heen en wederom aan een baan als teammanager.”

Na 26 jaar gewerkt te hebben als teammanager in de gehandicaptenzorg werd ik op mijn 51e boventallig. Een stressvolle situatie want ik had de boventalligheid niet verwacht. Ik mocht kiezen uit drie bureaus en koos voor Dynamisch Bureau. Het leek mij een prettig klein bureau.

Toen ik startte met het traject was ik in een rouwfase beland en voelde ik me onzeker. De organisatie waar ik zo lang had gewerkt ging door met een beperkte groep teamleiders en ik hoorde daar niet bij.

Mijn coach hielp mij door deze fase heen. Daarna gingen we meer praktisch aan de slag. Brieven schrijven, CV op orde maken en sollicitatiegesprekken oefenen. Ik heb deze coaching als prettig en waardevol ervaren. De ondersteuning bij het zoeken naar een baan heeft me veel positiefs opgeleverd en uiteindelijk weer een baan als teammanager!

Gerrie de Vries

Mail: grvries@caiway.nl

thijs

“Ik heb in het traject snel weer een baan gevonden, die perfect past bij al mijn ervaringen uit het verleden.”

Na drie maanden thuis gezeten te hebben, heb ik nu weer een baan die volledig bij mij past. Al mijn kennis en ervaringen komen hierin samen.

Dit was me denk ik niet gelukt zonder de hulp van Dynamisch Bureau.

Omdat ik al enige tijd had kunnen wennen aan het feit dat mijn functie zou gaan ophouden te bestaan, had ik daar voor mezelf ook al vrede mee. Met mijn coach heb ik dan ook nauwelijks afscheidssessies gehad, maar zijn we ons vrij snel gaan oriënteren op wat ik wilde en wat ik kon.

Met mijn opleiding als gepromoveerd bedrijfskundige had ik het idee dat het vinden van een nieuwe baan vrij snel zou lukken. De inspirerende gesprekken, waarbij mijn coach verhelderende vragen stelde, maakten mij duidelijk dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend was.

In het vervolgtraject ben ik aan het werk gezet om mijn CV te verbeteren, meer punctueel en actief te maken en duidelijker te zijn in mijn omschrijvingen. Dat heeft me niet alleen veel beter inzicht gegeven in wat ik allemaal aan ervaringen heb. Het heeft ook veel overzichtelijker gemaakt wat ik te bieden heb. Tegenwoordig heeft een personeelsmanager geen tijd om zich te verdiepen in complexe CV’s.

Daarnaast kreeg ik feedback op mijn sollicitatiebrieven. Ook dit was verfrissend en leidde tot betere brieven. Uiteindelijk zijn het de details die uitmaken of je wel of niet wordt uitgenodigd en daar heeft Dynamisch Bureau me uitstekend bij geholpen!

Thijs

In contact komen met deze persoon is mogelijk via Dynamisch Bureau.

anjana

“De transparantie, openheid en eerlijkheid tijdens de begeleiding vond ik heel erg fijn.”

Via mijn voormalige werkgever ben ik in contact gekomen met Dynamisch Bureau. Ik was uitgevallen voor mijn administratieve functie door een medische aandoening in combinatie met te hoge werkdruk. Ik moest extern gaan re-integreren. Steeds spookte in mijn hoofd: “Welke werkgever zou mij nog in dienst willen nemen met mijn beperking?”

Mijn eerste kennismakingsgesprek met het Dynamisch Bureau verliep heel prettig. Ik had direct het idee dat mijn coach mij echt begreep en ook klaar stond om mij op te vangen.

Mijn eerste kennismakingsgesprek met het Dynamisch Bureau verliep heel prettig. Ik had direct het idee dat mijn coach mij echt begreep en ook klaar stond om mij op te vangen.
Tijdens de begeleiding kreeg ik er steeds meer vertrouwen in dat Dynamisch Bureau mij kon begeleiden naar een andere functie die dichter bij mijn hart ligt en beter bij mij past.

De transparantie, openheid en eerlijkheid tijdens de begeleiding vond ik heel erg fijn.
Mede dankzij Dynamisch Bureau heb ik een opleiding als verzorgende afgerond. Ik werk inmiddels met veel plezier in de zorg en wil me graag verder ontwikkelen.

Door mijn beperkingen en leeftijd dacht ik nooit meer elders aan de slag te kunnen. Gelukkig bleek het tegendeel waar. Mijn boodschap aan anderen is: onderneem actie als je in een ongezonde situatie zit. Zoek hulp en accepteer hulp als dat wordt aangeboden. En laat je begeleiden door een goed bureau. Voor mij was dat Dynamisch Bureau!

Anjana Balsingh
Mail: a.balsingh@casema.nl